Nemzetközi foci

Storck kapitány véglegesítette keretét

Három fiatal bennmaradt, illetve Bosnjak Predrag és Bódi Ádám bekerült a válogatottba.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott megbízott szövetségi edzője, a német Bernd Storck 25 játékossal kezdi meg a közvetlen felkészülést a románok és az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőkre.

A csoportjában jelenleg a harmadik helyen álló magyar válogatott szeptember 4-én, pénteken az élen álló Romániát fogadja a Groupama Arénában, majd három nappal később Belfastban lép pályára, a második helyezett ellen.

A kapitány a múlt héten 33 labdarúgót jelölt a válogatott bő keretébe, amelyet pénteken szűkített 25 fősre. Az utánpótláskorú játékosok közül három futballista, Botka Endre, Kalmár Zsolt és Nagy Ádám maradt a végleges keretben, rajtuk kívül két olyan játékos kaphat szerepet, akik Dárdai Pálnál nem voltak kerettagok, és Storck 33-as bő keretében sem szerepelt még a nevük: Bosnjak Predrag, a Haladás balhátvédje, illetve Bódi Ádám, a DVSC középpályása.

– Hetek óta kizárólag erre a mérkőzésre koncentrálunk a stábbal, és mivel magam is tisztában vagyok az elkövetkező tíz nap jelentőségével, a lehető legkörültekintőbben állítottuk össze a keretet – mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck. – A dolgunkat nehezítette, hogy hosszú nyári szünetet követően, a szezon elején játsszuk az év legfontosabb meccsét, miközben néhány játékosunk tavasz vége óta nem játszott tétmeccset, van, akinek egyelőre klubja sincs. Miután mindegyikükkel egyeztettem telefonon vagy személyesen, azt mondhatom, hogy ha egyéni edzéstervvel is, de folyamatosan készültek, és jó állapotban várják a válogatott mérkőzéseket. Azért, hogy ne a telki edzőtáborban kelljen azonos szintre hozni őket, akadt olyan játékos, akinek a válogatott stáb adott személyes edzéstervet, és volt olyan is, akinek a fizikai felkészültségéről személyesen győződtem meg. Bízom benne, hogy ezeknél a labdarúgóknál ellensúlyozni tudjuk a meccshiányt, és négy nap alatt formába tudjuk őket hozni. Van két olyan játékos is a keretben, akik a bővebb listán nem szerepeltek, az ő behívásukra azért volt szükség, mert akadtak labdarúgók, akikkel számoltam volna, de jelenleg sajnos nincsenek olyan formában, hogy jövő pénteken pályára léphessenek. Ezekre a posztokra kellett új megoldást keresnünk.

A válogatott kerete:

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Bogdán Ádám (Liverpool, angol), Dibusz Dénes (Ferencváros)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Bp. Honvéd), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (FC Sion, svájci), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznań, lengyel), Guzmics Richárd (Wisla Kraków, lengyel), Leandro de Almeida (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás)

Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj, kínai), Nagy Ádám (Ferencváros), Tőzsér Dániel (klub nélküli), Bódi Ádám (Debrecen), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig, német)

Támadók: Stieber Zoltán (Hamburger SV, német), Lovrencsics Gergő (Lech Poznań, lengyel), Nikolics Nemanja (Legia Warsawa, lengyel), Szalai Ádám (Hoffenheim, német), Priskin Tamás (Slovan Bratislava, szlovák), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor, török), Németh Krisztián (Sporting Kansas City, amerikai)