Nemzetközi foci

Németh Krisztiánnak eddig bejött Amerika

Válogatottunk kansasi légiósa egy speciális program alapján alszik és étkezik az időeltolódás miatt.

Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt három mérkőzését elvesztette, de az észak-amerikai profiliga (MLS) tabelláján még mindig ígéretes pozícióban tanyázik Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City. Az utóbbi hetekben honfitársunk sem termeli olyan mennyiségben a gólokat, mint korábban, de néhány gólpassz azért összejött, és az eddigi nyolc találatára méltán lehet büszke.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban még pályán volt a tengerentúlon, hétfőn délután viszont már Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában mesélt az Egyesült Államok futballjáról.

– A mi szezonunk már elég régóta tart, márciusban kezdődött, úgyhogy a bajnokság háromnegyede már lement. Ebben különbözik az európai ligáktól, hiszen a srácok csak nemrég kezdték az új idényt – kezdte Németh Krisztián. – Eddig bejött az a döntés, hogy odaigazoltam, remélem, ez kitart a szezon végéig. Sikereket tudunk elérni, és az egyéni sikerek sem maradnak el, mert jönnek a gólok. Extra lenne, ha esetleg megnyernénk a kupát, aminek bent vagyunk a döntőjében. Tehát vannak célok, remélem, hogy ezek teljesülnek, és amiért kimentem, az létrejön. Nagyon fizikális a bajnokság, erre nagyon figyelnek, nekem is kellett néhány hónap, mire ezt megszoktam, de mostanra ez megoldódott, felvettem ritmust, már csak a játékkal kell foglalkoznom.

Amerikai légiósunknak már a Finnország elleni selejtező előtt meg kellett küzdenie a hosszú hazautazással és a komoly időeltolódással, de elmondása szerint ezt most már tudatosabban, könnyebben kezeli.

– Az egy jó tapasztalatszerzés volt, úgy érzem, most már konkrétabban tudtam mindezt végrehajtani. Kaptam egy programot, ami alapján aludnom és étkeznem kell, úgyhogy szerintem most már könnyebben fog menni. Jobban érzem magam, próbáltam erre felkészülni, és ezzel nem lesz probléma.

Németh reméli, hogy be tud kerülni a magyar válogatott kezdőcsapatába a pénteki, Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, és az Amerikában mutatott jó formájával segítheti csapatunkat.

– Nagyon bízom benne, hogy át tudom menteni, de majd az edzések alapján fog kiderülni. Senkinek nincs biztos helye, megpróbálok úgy teljesíteni a hét folyamán, hogy a kapitány tudjon rám számítani.

Olvasói sztorik