Nemzetközi foci

„Megnyugodott, mert otthonra talált”

Németh Krisztiánt dicséri az amerikai Kansas City edzője, a magyar származású Peter Vermes.

Kapcsolódó cikkek

Interjút készített Peter Vermessel a FourFourTwo magazin. A Németh Krisztiánt is soraiban tudó Sporting Kansas City magyar származású vezetőedzője nem győzte dicsérni csatára teljesítményét és a magyar futballkultúrát.

A beszélgetésből egyelőre csak egy részletet jelentett meg a magazin internetes felülete, azonban ez is sokat árulkodó, Vermes nem fukarkodik az elismerő szavakkal:

„Megnyugodott, mert otthonra talált. Csak a futballal kell foglalkoznia és olyan szeretet veszi körül, amelyet korábban nem tapasztalt. Gólokat lő és próbálja megérteni Amerikát. De ami a legfontosabb: hírét viszi annak, hogy akadnak máshol is tehetséges labdarúgók Magyarországon, akik éppen azért kerülhetnek majd ki Amerikába, mert az ő teljesítménye az MLS többi csapatának tulajdonosait is figyelmezteti arra, hogy érdemes annak az országnak a labdarúgó-piacán körbenézni, ahonnan ilyen tehetségek érkeznek az Egyesült Államokba. Nekem szívügyem volt az, hogy ő itt játsszon. Amerikában a mi otthonunk magyar otthon volt. Apám révén nagyon komoly kötődésem van a magyar futball tradícióihoz. Ezért is volt fontos számomra, hogy Németh Krisztián ide jöjjön futballozni” – idézi Peter Vermes szavait a Magyar Lelátó.

Olvasói sztorik