Nemzetközi foci

BL: Ciprusra utazik a Puskás

Az APOEL lesz a felcsúti U19-es csapat ellenfele az UEFA Ifjúsági Liga első selejtezőkörében.

Kapcsolódó cikkek

A ciprusi APOEL lesz az ellenfele a Puskás Akadémia U19-es csapatának az UEFA Ifjúsági Liga első selejtezőkörében. A párharc első mérkőzésére szeptember 29-én vagy 30-án kerül sor idegenben, a visszavágót október 20-án vagy 21-én játsszák.

A felcsútiak a spanyol Villarreal, az olasz Torino, a svájci Servette, a szerb Rad, a szlovén Domzale és a szlovák Senica csapatait kerülték el a bajnoki ágon a legjobb 16 közé jutásért.

A sorsolásra kedden délután került sor az UEFA svájci székházában. A magyar fiatalok következő ellenfele továbbjutás esetén a finn HJK vagy a skót Celtic lesz.

Az UEFA tavalyi döntése értelmében a BL főtáblájára jutott 32 együttesének utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-koefficiensek alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vehet a küzdelmekben, így hazánkat a Puskás Akadémia bajnokcsapata képviseli a sorozatban. A főtáblás gárdák utánpótlásai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek meg a továbbjutásért, mint a nagyok, míg a bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik