Nemzetközi foci

Kedden kap BL-ellenfelet a Puskás

A lehetséges riválisok között van a spanyol Villarreal, az angol Middlesbrough, a német Schalke vagy a holland Ajax is.

Kapcsolódó cikkek

A kedd délutáni, svájci sorsoláson eldől, kivel találkozik a Puskás Akadémia FC U19-es csapata az ifjúsági Bajnokok Ligája első körében. Mivel kiemelésről nem adott tájékoztatást az UEFA, a lehetséges ellenfelek között van a spanyol Villarreal, az angol Middlesbrough, a német Schalke vagy a holland Ajax korosztályos együttese is. A sorsolás 13.45-kor kezdődik – írja a klub honlapja.

Az UEFA tavalyi döntése értelmében a BL főtáblájára jutott 32 együttesének utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-koefficiensek alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vehet a küzdelmekben, így hazánkat a Puskás Akadémia bajnokcsapata képviseli a sorozatban. A főtáblás gárdák utánpótlásai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek meg a továbbjutásért, mint a nagyok, míg a bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoportmásodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

A Puskás Akadémia lehetséges ellenfelei:

Villarreal (spanyol), Middlesbrough (angol), Schalke 04 (német), Torino (olasz), Stade de Reims (francia), Szpartak Moszkva (orosz), Ajax (holland), Anderlecht (belga), Besiktas (török), Servette (svájci), Salzburg (osztrák), Príbram (cseh), Viitorul Constanta (román), APOEL (ciprusi), Midtjylland (dán), Legia Warszawa (lengyel), FK Minszk (fehérorosz), Celtic (skót), Elfsborg (svéd), Liteksz Lovecs (bolgár), Brann (norvég), FK Rad (szerb), NK Domzale (szlovén), FK Senica (szlovák), Zimbru Chisinau (moldovai), Ravan Baki (azeri), Szaburtalo Tbiliszi (grúz), Aktobe (kazah), Zeljeznicar (bosnyák)*, Helsingin JK (finn)*, Stjarnan (izlandi)*

*A Sahtar Donyeck, a Maccabi Tel-Aviv és Dinamo Zagreb korosztályos bajnokcsapata a felnőtt csapat főtáblára jutása jogán indul, így helyettük a bosnyák, a finn és az izlandi aranyérmes került be.

Olvasói sztorik