Nemzetközi foci

Monacóba menne Lovrencsics Gergő

Nem kaszinózni szeretne, hanem pályára lépne a hercegségbeliek ellen az Európa Ligában.

Kapcsolódó cikkek

A lengyel bajnok Lech Poznan kettős győzelemmel búcsúztatta a Videoton FC együttesét az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójában, ezzel bejutott a csoportkörbe, amelynek a sorsolását pénteken 13 órától rendezik.

A Lech magyar légiósai közül Lovrencsics Gergő a párharc első mérkőzésén kezdő volt, a csütörtök esti visszavágón pedig csereként lépett pályára. A találkozó után a magyar újságíróknak azt is elmondta, hogy a lefújást követően miért lehetett őt Videoton-mezben látni a gyepen.

– Már az első meccs előtt megbeszéltük Pátkai Máté barátommal, hogy el fogjuk cserélni a mezünket, ezért láthattak Videoton-mezben. Szerencsére az első mérkőzésen biztosítottuk a továbbjutást, berúgtuk a helyzeteinket, ezért könnyebb visszavágóra számíthattunk. A Videoton a mostani találkozó első felvonásában nagyon jól játszott, mi alig találtuk a labdát, viszont azután mi rúgtuk az első gólt, és végül továbbjutottunk – vélekedett Lovrencsics Gergő.

– A kettős győzelem azt mutatja, hogy a nem túl acélos szezonkezdet után magára talált a csapat?
– Nem mondanám, hogy kimásztunk a gödörből. A Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében is jól játszottunk – bár a Basel ellen kiestünk –, viszont a bajnokságban valamilyen oknál fogva nem megy… Vasárnap egy feljutó csapattal fogunk játszani, úgyhogy ha azt sikerülne megnyerni a válogatott szünet előtt, akkor azt mondanám, hogy kilábalnánk a gödörből.

– Ami számunkra még fontosabb: mi lesz a románok ellen?
– Természetesen győznünk kell, más eredmény nem elfogadható. A csoport első és második helyezettjével játszunk, a románokkal itthon, az északírekkel idegenben, vagyis két nagyon fontos meccs vár ránk. Nagyon bízom benne, hogy sikeresek leszünk.

– Hogy van a sérült válla?
– Nem olyan vészes a dolog, mint amilyennek elsőre tűnt, de még mindig meg van nyúlva a vállamban a szalag. Fájdalomcsillapítókkal vállaltam a játékot, mert mindenképpen szerettem volna a csapat hasznára lenni – kisebb-nagyobb sikerrel, mert a mostani játékommal nem vagyok elégedett. Úgy érzem, mire a válogatotthoz jönnünk kell, addigra rendben leszek.

– Emiatt játszott most csak csereként?
– Igen, megbeszéltük az edzőnkkel, hogy nagyon fontos a vasárnapi mérkőzés is, mert rosszul kezdtük a bajnokságot, ezért abban maradtunk, hogy nem lenne jó, ha kezdőként számítana rám, és le kellene cserélnie a huszadik percben, mert nem bírja a vállam. Ez így volt megbeszélve, hogy húsz-harminc perc a végén, de azt százszázalékosan végig tudom játszani.

– Mit remél az Európa Liga folytatásában? Hiszen a Videoton elleni párharc nem volt igazi szintfelmérő a Lech számára…
– Ezt így nem mondanám, de ebbe nem szeretnék belemenni. Ennyivel előrébb tartunk, kihasználtuk a helyzeteinket a két mérkőzés során. A Videotonnak is megvoltak a maga lehetőségei, például ha az első meccsen Gyurcsó Ádám berúgja azt a helyzetet, amit hosszan vett át, akkor nem nyerünk három-nullra, a visszavágó elején pedig Feczesin Róbertnek volt egy helyzete. Jó csapatokat várok a csoportba, hiszen azért vagyunk futballisták, hogy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában játszhassunk jó csapatok és jó játékosok ellen. Szeretnék Dortmund- és Monaco-típusú csapatok ellen is játszani, mert szeretném tudni, hol tartanak hozzánk képest. Nem valószínű, hogy mi lennénk az esélyesek, de jó lenne ilyen ellenfelekkel játszani, mert biztosan nagy élmény. Ha viszont máshogy alakul a sorsolás, akkor természetesen szeretnénk továbbjutni.

Olvasói sztorik