Nemzetközi foci

A menedzser cáfolta Szalai klubváltását

Ügynöke szerint a magyar csatár nem adja fel, és megpróbál bekerülni a kezdőcsapatba.

Kapcsolódó cikkek

Szalai Ádám 85 mérkőzésen 24 gólt lőtt az FSV Mainz színeiben – nem kérdés, hogy az volt a magyar válogatott csatár eddigi karrierjének legjobb időszaka. Nyolcmillió euró ellenében 2013-ben a Schalke játékosa lett, egy évvel később pedig a TSG Hoffenheim igazolta le, de utóbbi két klubban nem igazán tudott érvényesülni. Már 27 éves, de az előző szezonban csak 13 alkalommal volt kezdő.

Elégedett tehát nem lehet, de a kérdés pedig nyilvánvalóan adódik: miért nem tér vissza oda, ahol a legjobban teljesített, és lőtte a gólokat. Főleg, hogy a Mainz még mindig csatárt keres, Szalai pedig jól illeszkedne Martin Schmidt vezetőedző rendszerébe.

A Wiesbadener Kurier érdeklődésére a magyar légiós menedzsere, Lars-Wilhelm Baumgarten egyértelműen cáfolta az újabb klubváltás tervét.

– Jelen állás szerint Hoffenheimben marad, annak ellenére, hogy nagyon jól teljesített a Mainzban, amely egy nagyszerű klub. Három évre szóló szerződést kötöttek vele, amikor hatmillió euróért megvették.

Jelenlegi klubjában azonban nagyon nagy a konkurencia a támadók között: ott van Kevin Volland, Philipp Ochs, Kevin Kuranyi, Mark Uth és a közelmúltban még Eduardo Vargas is érkezett.

– Be akar kerülni a csapatba, olyan edzettségi állapotban van, mint korábban soha. Nagyon sokat dolgozott a nyáron. Nem hajolhatunk meg az első vihar előtt, kemény munkával visszatérhet a csapatba – magyarázta a menedzser.

A szerző kiemeli, hogy Szalai a Hoffenheim legjobban kereső játékosai közé tartozik, de ez kétféleképpen értelmezhető. Egyrészt, ez a távozása ellen szól, mert a Mainz nem adna neki hasonló nagyságrendű összeget. Másrészt a Hoffenheim vezetői nyilván nem bánnák a távozását, hiszen olyan játékosnak fizetnek egy vagyont, aki alig játszik.

A Mainz menedzsere, Christian Heidel közismerten jó tárgyalókészséggel rendelkezik, talán beszél még a Hoffenheim illetékeseivel, és megpróbálja lejjebb alkudni Szalai árát az átigazolási időszak hétfői lejártáig olyan szintre, ami a Mainznak is megfelelő. Nem ez lenne az első last minute játékosigazolás, amit korábban kategorikusan cáfoltak…

Olvasói sztorik