Nemzetközi foci

Szalai Ádámtól megszabadulnának

A németek szerint a magyar csatár szerződtetése volt a legnagyobb tévedés a Hoffenheim részéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy biztos: Szalai Ádám nem a német Bild című napilap pénteki cikkévelfogja kitapétázni a szobáját…

A szerző emlékeztet rá, hogy Tim Wiese szerződtetése volt a legnagyobb tévedés a Hoffenheim részéről, a kapus ugyanis 2012-ben négy évre írt alá, de csak tíz Bundesliga-mérkőzésen védett. Most viszont Szalai Ádám jó úton van afelé, hogy átvegye ezt a kétes dicsőséget, ezért szeretnének megszabadulni tőle. Ha kitöltené a négyéves szerződését, az mintegy húszmillió eurót jelentene a klub számára, mert honfitársunk hárommilliót keres szezononként, a leigazolásakor pedig hétmilliót fizettek a Schalkénak.

A három csatár közül ő volt a legkevésbé hatékony az előző idényben, hiszen 1321 percet töltött a pályán, és átlagosan 330 perc kellett neki egy gólhoz. Bár továbbra is szorgalmasan dolgozik, fogyott is néhány kilót, de nehéz elképzelni, hogy áttörés következhet részéről.

A magyar csatár a német élvonal elvárásaihoz képest túlságosan lassú és körülményes, ezért Gisdol edző inkább Kevin Kuranyi és Mark Uth játékát favorizálja. A Hoffenheim problémája most az, hogy ki veszi meg Szalait ilyen pénzügyi feltételek mellett? A klub szíves örömest elengedné, ha lenne érdeklődő, és a játékos is készen állna a távozásra.

Éppen péntek reggel írtunk róla, hogy a Kicker információja szerint egy másik német első osztályú klub, a Werder Bremen szívesen látná Szalait.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik