Nemzetközi foci

Otthon hengerelt a Leverkusen

A Manchester United gálázott Belgiumban, a CSZKA Moszkva vert helyzetből jutott tovább.

Kapcsolódó cikkek

A szerda esti öt mérkőzéssel véget ért a Bajnokok Ligája selejtezője. A negyedik forduló első meccsén a Manchester United megnyugtató, 3-1-es előnyt harcolt ki otthon, így Louis van Gaal legénysége magabiztosan érkezhetett Belgiumba, a visszavágóra. A huszadik percben csak egy pillanatig lankadt az FC Bruges védelmének figyelme, de ez meg is bosszulta magát. Memphis Depay remekül tálalt Wayne Rooney elé, aki nem hibázott. Ezzel a találattal a vörösök megpecsételték ellenfelük sorsát, de nem érték be ennyivel. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, amiket értékesítettek is (0-4).

A Bayer Leverkusennek komolyan kellett készülnie a Lazio ellen, hiszen a rómaiak hazai pályán 1-0-ra nyertek. Ennek megfelelően kezdtek a németek, akik már az első játékrészben kiegyenlítették a különbséget, a másodikban pedig biztosították a továbbjutást (3-0).

Az előző kör egyik meglepetése, hogy az Astana otthon legyőzte az APOEL együttesét. A ciprusiak hazai pályán már nem hibázhattak, de csak a második félidőben tudták megszerezni a vezetést. A kazahok azonban nem adták fel, és begyötörték a csoportkört érő találatot (1-1).

A Sporting odahaza, Portugáliában nem kegyelmezett a CSZKA Moszkvának, ám a visszavágó előtt fájhatott a fejük az egy kapott gól miatt. Az első félidőben minden a lisszaboniak terve szerint zajlott, sőt nem csak megtartották, hanem tovább növelték az előnyüket. Az oroszok aztán észbe kaptak, és Doumbia duplájának köszönhetően már náluk volt az előny, majd Musa öt perccel a vége előtt eldöntötte a továbbjutást (3-1).

A Partizan Beograd hazai pályán hamar le akarta dolgozni az egygólos hátrányát, de ez fordítva sült el, ugyanis a BATE Boriszov már a 25. percben megszerezte a vezetést, és biztosította a továbbjutását, annak ellenére, hogy egy remek hajrának köszönhetően a szerbek nyerték a mérkőzést (2-1).

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, visszavágók

APOEL (ciprusi) – FC Astana (kazah) 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Stilic (60.), illetve Maksimovic (84.)

Továbbjutott: FC Astana (2-1)

FC Bruges (belga) – Manchester United (angol) 0-4 (0-1)

Gólszerzők: Rooney (20., 49., 57.), Herrera (63.)

Továbbjutott: Manchester United, kettős győzelemmel (7-1)

CSZKA Moszkva (orosz) – Sporting CP (portugál) 3-1 (0-1)

Gólszerzők: Doumbia (49., 72.), Musa (85.), illetve Gutierrez (36.)

Továbbjutott: CSZKA Moszkva (4-3)

Bayer Leverkusen (német) – Lazio (olasz) 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Calhanoglu (40.), Mehmedi (48.), Bellarabi (88.)

Továbbjutott: Bayer Leverkusen (3-1)

Partizan Beograd (szerb) – BATE Boriszov (fehérorosz) 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Zsavnercsik (74. öngól), Saponjic (93.), illetve Stasevic (25.)

Továbbjutott: BATE Boriszov (2-2, idegenben lőtt góllal)

Kedden játszották

Dinamo Zagreb (horvát) – Skenderbeu (albán) 4-1 (2-1)

Maccabi Tel-Aviv (izrael) – FC Basel (svájci) 1-1 (1-1)

Malmö FF (svéd) – Celtic (skót) 2-0 (1-0)

AS Monaco FC (francia) – Valencia CF (spanyol) 2-1 (1-1)

Sahtar Donyeck (ukrán) – Rapid Wien (osztrák) 2-2 (2-2)

A Bajnokok Ligája-főtábla csapatai:

FC Barcelona (spanyol), Chelsea (angol), Bayern München (német), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Paris Saint-Germain (francia), Zenit (orosz), PSV Eindhoven (holland), Real Madrid (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), FC Porto (portugál), Arsenal (angol), Valencia CF (spanyol), Manchester City (angol), Olympique Lyon (francia), Dinamo Kijev (ukrán), Olimpiakosz (görög), Galatasaray (török), AS Roma (olasz), Borussia Mönchengladbach (német), VfL Wolfsburg (német), Dinamo Zagreb (horvát), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), AA Gent (belga), Malmö FF (svéd), Sahtar Donyeck (ukrán), Sevilla (spanyol), BATE Boriszov (fehérorosz), Manchester United (angol), CSZKA Moszkva (orosz), Bayer Leverkusen (német), FC Astana (kazah)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik