Nemzetközi foci

Guzmics csapata hármat lőtt, de hármat is kapott

Németh Krisztián gólpasszt adott; a Sporting Kansas fantasztikus hajrával 4-3-ra megnyerte a Vancouver elleni bajnoki meccset.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A török élvonal új idényének első fordulójában Futács Márkó csapata, a Mersin odahaza 5-2-es vereséget szenvedett. A Besiktas elleni találkozót a magyar csatár a kispadról nézte végig.

A román élvonal hetedik körében a meccset végigjátszó Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi házigazdaként 0-0-ra végzett a Dinamo Bucuresti ellen. A magyar légiós egyik csapattársa a 91. percben büntetőt hibázott.

Adorján Krisztián csapata, a harmadosztályú Novara 3-1-re kikapott az Udinese vendégeként az Olasz Kupa harmadik fordulójában (amelynek tétje a 32 közé jutás), ezzel kiesett. A magyar fiatal a kispadról nézte végig a meccset.

A lengyel élvonal ötödik fordulójában Guzmics Richárd együttese, a krakkói Wisla hazai pályán 3-3-at játszott a Lechia Gdansk ellen. A magyar védő végig a pályán volt.

Három és fél év után elbúcsúzunk a Dinamo Moszkva csapatától. A Rangadó.hu 2012 januárja óta kísérte figyelemmel az orosz együttes szereplését, hiszen akkor igazolt oda Dzsudzsák Balázs, aki most a török Bursaspor színeiben folytatja pályafutását. Az utolsó „dinamós” légiós-körképben rögzítsük: a csapat hazai pályán 1-0-ra győzött az FK Ural ellen az élvonal ötödik fordulójában.

A Svájci Kupa első fordulójában – amelynek tétje a 32 közé jutás – Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion 2-0-ra győzött a Brunnen otthonában, ezzel továbbjutott. A tapasztalt magyar védő végigjátszotta a találkozót.

A német másodosztály harmadik fordulójában a sérült Korcsmár Zsoltot továbbra is nélkülöző Greuther Fürth 3-2-re kikapott a St. Pauli otthonában.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 22. meccsét játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely hazai környezetben nyolcvan perc után 3-1-es vesztésre állt a kanadai Vancouver Whitecaps ellen, végül azonban fantasztikus hajrát bemutatva 4-3-ra nyert!

Honfitársunk végigjátszotta a találkozót, amelynek első félidejében két kisebb lehetősége volt a gólszerzésre, a 44. percben pedig nagyon úgy tűnt, hogy szabálytalankodtak vele szemben a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt. A 81. percben ő adta a gólpasszt az SKC második találata előtt, de a legvégén ezúttal nem ő, hanem csapattársa, Paulo Nagamura volt a hős, aki a 87. és a 94. percben is betalált.

Olvasói sztorik