Nemzetközi foci

Nikolics ezúttal is gólt szerzett

A találat ellenére elszenvedte első vereségét a lengyel élvonalban a varsói Legia.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Olasz Kupa harmadik fordulójában – amelynek tétje a 32 közé jutás – Tamás Krisztián együttese, a harmadosztályú Spezia gól nélküli meccset játszott a Frosinone otthonában, majd a tizenegyespárbajt 6-5-re megnyerte, ezzel továbbjutott. A fiatal magyar balhátvéd nem került be a vendégek keretébe.

A lengyel bajnokság ötödik fordulójában elszenvedte első vereségét Nikolics Nemanja csapata, a varsói Legia. A Piast Gliwice otthonában a fővárosiak szereztek vezetést a hetedik percben – persze, hogy Nikolics révén –, de előbb egyenlítettek, majd a meccs hajrájában a győztes gólt is belőtték. A magyar válogatott csatár végig a pályán volt, a 45. percben sárga lapot kapott.

https://www.youtube.com/watch?v=oORbDLCSDho

Vereséggel kezdte a török bajnokság új idényét Dzsudzsák Balázs leendő együttese, a Bursaspor, amely 1-0-s vereséggel távozott a Trabzonspor otthonából.

A belga élvonal negyedik fordulójában Köteles László védte a KRC Genk kapuját hazai pályán; csapata 2-1-re nyert a Westerlo ellen.

A román első osztály hetedik körében Miriuta László vezetőedző csapata, a marosvásárhelyi ASA 1-1-et játszott a Steaua Bucuresti otthonában.

A holland élvonal második fordulójában Vida Krisztofer együttese, az újonc De Graafschap hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Zwolle ellen. A magyar fiatal végigjátszotta a találkozót.

A szlovák bajnokság ötödik körében Priskin Tamás együttese, a pozsonyi Slovan 1-1-et játszott a Senica vendégeként. A magyar válogatott csatár kezdő volt, majd az 58. percben lecserélték.

Szombat délután Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC számára is megkezdődött a játék a német élvonalban, méghozzá sikerrel! A berliniek a második félidő elején szerzett tizenegyesgóllal 1-0-ra nyertek az Augsburg vendégeként. Mindkét oldalon egy alkalommal villant a piros lap, tehát a találkozót egyaránt tíz emberrel fejezték be a felek.

Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim 2-1-re kikapott a Bayer Leverkusen otthonában, de a magyar csatárt nem nevezték a keretbe.

Továbbra sem tud nyerni Kovács Péter csapata, a Sarpsborg 08 a norvég élvonalban: a huszadik fordulóban gól nélküli meccset játszott a Molde otthonában, a tapasztalt magyar csatár a 69. percben állt be csereként.

A német harmadosztály harmadik fordulójában Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers gól nélküli meccset játszott a Preussen Münster otthonában. Honfitársunk végig a pályán volt. Érdekesség hogy a Würzburg eddigi három bajnoki mérkőzése egyaránt döntetlenre végződött.

A kínai bajnokság 23. fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos együttese, a Csangcsun Jataj házigazdaként 2-2-t játszott a Tiencsin Teda ellen. Huszti kezdő volt és a 94. percben cserélték le, Elek pedig a 85. percben lépett pályára. Kiállítások miatt mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a találkozót, amelyet a vendégek a 91. percben mentettek döntetlenre.

A német másodosztály harmadik körében Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig 2-0-ra győzött a Braunschweig otthonában. A kapus továbbra is az Ausztriából hozott eltiltását tölti, Kalmár pedig a kispadról nézte végig a sikert, ő valószínűleg azért nem kapott lehetőséget, mert az U21-válogatott Olaszország elleni barátságos meccse (0-0) miatt nem tudott megfelelően részt venni a heti edzésmunkában.

Olvasói sztorik