Nemzetközi foci

Lovrencsics Gergő ismét megsérült

VIDEÓ: Tajti Mátyás újra nagy gólt lőtt a Barcelona korosztályos csapatában.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Lottó Fair Play Kupában a német harmadosztályú Rot-Weiss Erfurt 13-0-ra győzött az Eintracht Oberland ellen, a próbajátékon lévő Stieber András két gólt lőtt.

Magyar szempontból nagyon jól kezdődött, de rosszul folytatódott a bajnoki címvédő, ám az új idényt rosszul kezdő Lech Poznan meccse a lengyel élvonal ötödik fordulójában. Mindhárom honfitársunk – Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid – kezdő volt a Zaglebie Lubin otthonában, de Lovrencsics válla megsérült, ezért a 12. percben lecserélték, Holman pedig csak egy félidőt kapott. Kádár végigjátszotta a 2-1-re elvesztett találkozót.

Egyelőre nem tudni, hogy a tavaszi sérülése után nemrégiben visszatérő Lovrencsics vállproblémája mennyire súlyos, játszhat-e a Videoton elleni Európa Liga-selejtező mérkőzésein, illetve a magyar válogatottban a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A német Bundesliga új idényének nyitómeccsén a címvédő Bayern München hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Stieber Zoltánt a keretbe sem nevező Hamburgot. Érdekesség, hogy honfitársunk a tavaszi osztályozón játszók közül egyedüliként nem volt ott a mostani csapatban.

A Barcelona utánpótlás-csapata 2-0-ra győzött a házigazda PSV Eindhoven ellen a hollandiai Otten Kupán. A katalánok második gólját Tajti Mátyás szerezte az 59. percben. Ebben a csoportban szerepel még a belga Anderlecht és a japán Omija Ardidzsa csapata is, a másik négyesben pedig a francia PSG, a Red Bull Brasil, az angol Liverpool és a kínai Kuangcsou Evergrande játszik.

A cseh élvonal negyedik fordulójában Balázs Benjámin csapata, a házigazda FK Teplice az első félidőben kétgólos hátrányba került a Viktoria Plzen ellen, ám a kilencvenedik percben szerzett góllal végül egy pontot megmentett (2-2). Honfitársunk a 77. percben állt be csereként. Érdekesség, hogy a találkozót a 98. perc elején fújta le a bíró.

Ötödik bajnoki meccsén az ötödik vereségét volt kénytelen elkövetni Csizmadia Csaba együttese, az osztrák másodosztályban sereghajtó Floridsdorfer AC, amely ezúttal az Austria Salzburg otthonában kapott ki 2-1-re. A tapasztalt magyar középhátvéd kezdő volt és végigjátszotta a találkozót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik