Nemzetközi foci

Iksz lett a magyaros lengyel rangadó

Megosztozott a pontokon Nikolics Nemanja és Guzmics Richárd csapata a lengyel élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Olasz Kupa második fordulójában – amelynek tétje a 64 közé jutás – Adorján Krisztián együttese, a Novara 5-0-ra nyert a L’Aquila ellen, ezzel továbbjutott. Honfitársunk a harmincadik percben lépett pályára csereként. Forgács Dávid csapata, a harmadosztályú AC Pisa 1-0-ra kikapott a Salernitana vendégeként, és kiesett. A magyar fiatal kezdő volt, majd a nyolcvanadik percben lecserélték.

A lengyel élvonal negyedik körében Nikolics Nemanja csapata, a varsói Legia 1-1-et játszott Guzmics Richárd együttese, a krakkói Wisla ellen. Mindkét válogatott játékos végig a pályán volt, a vendég védője az első félidő hajrájában sárga lapot kapott.

Győzelemmel kezdte az angol Premier League új idényét Bogdán Ádám csapata, a Liverpool, amely 1-0-s sikert aratott a Stoke City otthonában, ám a magyar kapus csak a kispadról nézhette a meccset.

A Német Kupa első körében a Hamburger SV a negyedosztályú Carl Zeiss Jena otthonában 2-2-t játszott, majd a hosszabbítás után 3-2-vel elbúcsúzott a sorozattól. A vendégek magyar szélsőjét, Stieber Zoltánt nem nevezték a találkozóra.

Gruborovics Tamás együttese, a KooTeePee az Ilves Tampere vendégeként 2-0-ra kikapott a finn élvonal 22. körében. A magyar támadó végigjátszotta a meccset, a 91. percben egy sárga lapot gyűjtött be.

A svájci első osztály negyedik fordulójában az FC Sion 1-1-et játszott a lichtensteini FC Vaduz otthonában. A vendégek magyar válogatott védője, Vanczák Vilmos a kispadról nézte végig a találkozót.

A Miriuta László által irányított marosvásárhelyi ASA 1-0-ra kikapott a Viitorul Constanta vendégeként a román bajnokság ötödik fordulójában. A mai volt a szakember első veresége az idei szezonban.

Olvasói sztorik