Nemzetközi foci

VIDEÓ: Németh Krisztián újabb gólja

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 21. mérkőzését játszotta Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City, amely 3-1-re nyert a kanadai Toronto FC otthonában. Csapata második gólját Németh Krisztián szerezte fejesből. A magyar támadót a 76. percben lecserélték.

Az Olasz Kupa második fordulójában – amelynek tétje a 64 közé jutás – Tamás Krisztián vadonatúj csapata, a házigazda Spezia az első percben lőtt góllal 1-0-ra nyert a Brescia ellen. A fiatal magyar balhátvédet nem nevezték a keretbe.

A lengyel élvonal negyedik körében a Videoton következő Európa Liga-selejtezőbeli ellenfele, a címvédő Lech Poznań odahaza gól nélküli mérkőzést játszott a Korona Kielce ellen. Holman Dávidot nem nevezték a találkozóra, Kádár Tamás kezdő volt, de a szünetben lecserélték, Lovrencsics Gergő pedig végigjátszotta a meccset.

Rossz hír: sajnos Kádárt sérülés miatt cserélték le a szünetben. Szerintünk a mérkőzés egyik legjobbja a harcosan és aktívan futballozó Lovrencsics Gergő volt. A magyar középpályás veszélyesen játszott, helyzetei is voltak, jól szolgálta ki társait, nem rajta múlt, hogy nem talált be a csapata (illetve annyira mégiscsak, hogy előtte adódott a legnagyobb ziccer – írja azEkstraklasa.hu Facebook-oldal.

Megyeri Balázs klubja, a Getafe CF 2-1-re győzött a szintén spanyol Albacete elleni felkészülési mérkőzésen.

Az orosz bajnokság negyedik fordulójában Dzsudzsák Balázs jelenlegi klubja az előző csapata otthonában győzött 3-2-re, de a magyar válogatott csapatkapitánya csak a cserepadról nézte a Dinamo Moszkva sikerét az Anzsi Mahacskala ellen.

A Német Kupa első fordulójában – amelynek tétje a 32 közé jutás – a sérült Korcsmár Zsolt együttese, a másodosztályú Greuther Fürth 1-0-ra kikapott az Aue otthonában, úgyhogy kiesett. Nagy Dániel csapata, a harmadosztályú Würzburger Kickers gól nélkül hozta le a rendes játékidőt a Werder Bremen ellen, de a hosszabbításban kétszer is betaláltak a brémaiak, ezzel továbbjutottak. Honfitársunk kezdő volt, majd a 96. percben lecserélték.

A másodosztályú 1860 München odahaza 2-0-ra nyert a Hoffenheim ellen, úgyhogy az élvonalbeli klub máris búcsúzott. A hazaiaknál Simon Krisztiánt nem nevezték a meccsre, a vendégeknél Szalai Ádám a 74. percben állt be csereként.

A cseh élvonal harmadik fordulójában Balázs Benjámin együttese, az FK Teplice 3-2-re kikapott a Príbram otthonában. Honfitársunk ezúttal is a kispadról nézte végig a találkozót.

Sodródik a kiesés felé Kovács Péter együttese, a Sarpsborg 08 a norvég élvonalban, ugyanis a 19. körben odahaza 2-0-ra kikapott a Viking Stavangertől. A rutinos magyar csatár kezdőként 57 percet kapott.

Olvasói sztorik