Nemzetközi foci

Újabb magyaros rangadó Lengyelországban

A bajnokverés után Nikolics Nemanja semlegesítése lesz Guzmics Richárd csapatának feladata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Javítási lehetőségek

Nagyon rosszul rajtolt az osztrák másodosztályban Csizmadia Csaba új csapata, a Floridsdorfer AC, amely eddig mindhárom mérkőzését elvesztette. A bécsiek a negyedik fordulóban hazai pályán javíthatnak, ellenfelük az Austria Lustenau lesz.

A belga élvonal harmadik körében Köteles László együttese, a KRC Genk esélyesként lép pályára a Waregem otthonában.

A román első osztályban legutóbb meglepő vereséget szenvedett Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi, amely most, az ötödik fordulóban a kolozsvári CFR-t fogadja.

Szombat – Magyar rangadó a Német Kupában

A cseh bajnokság harmadik fordulójában Balázs Benjámin együttese, az FK Teplice a Pribram vendégeként szerepel – remélhetőleg az első és a második fordulóval ellentétben ezúttal honfitársunk is ott lesz a pályán.

A sérült Korcsmár Zsoltot nélkülöző másodosztályú Greuther Fürth az Aue otthonában játszik a Német Kupa első fordulójában, amelynek tétje a 32 közé kerülés. Nagy Dániel a harmadosztályú Würzburger Kickers színeiben az élvonalbeli Werder Bremen ellen játszhat, illetve egy magyar rangadó is kinéz, hiszen az 1860 München az első osztályú Hoffenheimet fogadja, vagyis Simon Krisztián és Szalai Ádám nézhet farkasszemet.

Norvégiában már a 19. fordulónál járnak a csapatok; Kovács Péter együttese, a kiesés ellen küzdő Sarpsborg 08 a Viking Stavangert látja vendégül.

Nincs valami jó formában mostanság Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a lengyel bajnoki címvédő Lech Poznań, amely a negyedik körben a Korona Kielce ellen kozmetikázhat eddigi eredménysorán, hazai környezetben.

Az orosz élvonal negyedik fordulójában Dzsudzsák Balázs előző klubja a mostanit fogadja, vagyis a Dinamo Moszkva az Anzsi Mahacskala otthonába látogat.

Az Olasz Kupában a második körnél járnak a résztvevők, amelynek tétje a 64 közé kerülés. Tamás Krisztián vadonatúj klubja, a Spezia Calcio a Brescia ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást. Nem kizárt, hogy a fiatal balhátvéd ezen a találkozón mutatkozik be új csapatában.

Magyar idő szerint este 10 órakor kezdődik Németh Krisztián együttese, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City meccse a kanadai Toronto FC otthonában. Az SKC a 21. mérkőzését játssza az alapszakaszban, ráadásul idehaza is láthatjuk, hiszen az Eurosport2 élőben közvetíti.

Vasárnap – Nikolics és Guzmics összecsap

Ezen a hétvégén kezdetét veszi a játék az angol Premier League-ben is; Bogdán Ádám új klubja, a Liverpool FC a Stoke City otthonába látogat. A magyar kapus minden bizonnyal a kispadon kap majd helyet; a meccset a Digisport1 élőben közvetíti.

A finn élvonal 22. körében Gruborovics Tamás együttese, a KooTeePee az Ilves Tampere vendégeként lép pályára.

A Német Kupa első fordulójában Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a Carl Jeiss Jena otthonában játszik.

Az Olasz Kupában Adorján Krisztián együttese, a Novara a L’Aquila ellen focizik odahaza, Forgács Dávid csapata, az AC Pisa pedig a Salernitana vendége lesz.

A lengyel élvonal negyedik fordulójának rangadóján Guzmics Richárd együttese, a krakkói Wisla a Nemanja Nikolics góljaival menetelő varsói Legia vendége lesz.

A román pontvadászat ötödik körében Miriuta László vezetőedző együttese, a marosvásárhelyi ASA a Viitorul Constanta otthonába látogat.

A svájci első osztály negyedik fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a lichtensteini Vaduz ellen játszik, idegenben.

Hétfő – A Dárdai-csapat kupameccse

Folytatódik az első forduló a Német Kupában: Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC a másodosztályú Arminia Bielefeld otthonában szerepel. Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a VfL Osnabrück vendége lesz.

Olvasói sztorik