Nemzetközi foci

Bezáratták Kádár Tamásék stadionját

Szurkolói rasszizmus miatt bűnhődik a lengyel bajnok Lech Poznań az európai porondon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a lengyel bajnok Lech Poznań szurkolói rasszista tartalmú feliratot függesztettek ki a bosnyák FK Sarajevo otthonában, ezért az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága elrendelte, hogy a következő hazai UEFA tétmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani a klub, amelyet ráadásul 50 ezer euróra megbírságoltak. A találkozó előtt egyébként komoly szurkolói összecsapások is történtek a bosnyák főváros utcáin.

A lengyelek továbbjutottak az FK Sarajevo ellen, viszont a harmadik forduló első meccsét hazai környezetben 3-1-re elvesztették a svájci bajnok FC Basel ellen, tehát minden bizonnyal ki fognak esni, és átkerülnek az Európa Liga-selejtezőbe.

Eközben az UEFA egy másik lengyel csapattal kapcsolatban is döntést hozott. Nikolics Nemanja együttese, a varsói Legia 2-1-re vezetett az EL-selejtező harmadik körének első meccsén az albán Kukesi vendégeként, amikor a hazai drukkerek kővel fejbe dobták a magyar válogatott csatár egyik csapattársát. A játékvezető félbeszakította, majd lefújta a meccset, amit 3-0-s gólkülönbséggel a varsóiak javára írtak jóvá.

Olvasói sztorik