Nemzetközi foci

Guzmics megfékezné Nikolicsot is

A krakkói Wisla a bajnokverés után a bombaformában lévő csatár varsói csapata ellen készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombat este beszámoltunk róla, hogy Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków hazai környezetben 2-0-ra győzött a Lovrencsics Gergőt és Kádár Tamást is kezdőként szerepeltető, címvédő Lech Poznań ellen a lengyel élvonal harmadik fordulójában.

A krakkóiak magyar védője nem csak a bajnokverésnek örülhet, hanem annak is, hogy az új szezonban eddig kirobbanthatatlan a forduló válogatottjából, a saját szurkolói ismét őt választották az elmúlt hónap legjobbjának, az országos sportoldalak egyike pedig a lengyel élvonal legjobb középhátvédjének nevezte. A védő a Rangadó.hu érdeklődésére a klub válságos anyagi helyzetéről szóló hírekre is reagált, és elmondta, hogyan készülnek a szintén bombaformában lévő Nikolics Nemanja, és varsói csapata, a Legia elleni rangadóra.

– Nagy meccs volt! Bár vendégszurkolók nem voltak, mert kitiltották őket az előző meccsen tanúsított viselkedésük miatt, úgyhogy erre az egy mérkőzésre nem jöhettek el, de a mieink odatették magukat, koreográfia is volt, szóval a hangulat parádésra sikeredett. A meccs is, mert nagyon magas színvonalú rangadót játszottunk – mesélte Guzmics Richárd. – Az első félidőben megszereztük a vezetést, és a továbbiakban is megvoltak a helyzeteink, de a vendégek előtt is adódott két-három olyan lehetőség, amelyből gólt szerezhettek volna, azonban ezeket le tudtuk védekezni. Mindent elmond, hogy a kapusunk, illetve még két-három játékosunk – köztük én is – bekerült a forduló válogatottjába. Nekem is jól ment a mérkőzésen, jól éreztem magamat a pályán.

– Csapata jó bajnoki rajtja mellett egyéni elismerésekben sincs hiány…
– Nekem tényleg fontosak a pozitív visszajelzések. A szurkolók részéről például több ezer ember szavaz egy meccs után, és ugye értük van a foci. Ilyenkor nem egy újságíró írja le a véleményét, hanem több ezer drukker jelzi, hogy jó voltam azon a mérkőzésen. Ezen kívül a szakma is elismer, hiszen a forduló válogatottjába is bekerültem.

– Lovrencsics Gergővel és Kádár Tamással volt alkalma a meccs előtt vagy után beszélgetni?
– Tomival váltottam néhány szót, sok sikert kívántunk egymásnak, de többre nem volt lehetőségünk. A mérkőzés után szintén nem, mert mi a szurkolóinkkal együtt ünnepeltünk, ők pedig mentek haza. Ha mindannyian meghívót kapunk, akkor majd a válogatottban elemezzük a történteket.

– Nikolics Nemanja ismét gólt lőtt, nem is egyet, és a következő fordulóban, vasárnap velük találkoznak…
– Próbálunk felkészülni, de Niko nagyon jó formában van, három meccsen öt gólt szerzett, komoly teljesítményt nyújt. Megpróbáljuk levédekezni, én nagyjából ismerem a játékát, úgyhogy megpróbálom majd instrukciókkal ellátni a többieket is, hogy mire kell figyelni ellene. A Legia jó csapat, tehát nem csak egy emberre kell felkészülni. Az is nehéz meccs lesz, de nem feltartott kézzel megyünk Varsóba!

– Hétvégén a lengyel és a magyar sportsajtóban is megjelent egy cikk a Wisla anyagi gondjairól. Mindez mennyire téma az öltözőben és a játékosok mennyire érzik a saját bőrükön a problémákat?
– A klub tulajdonosa bent van Lengyelország tíz leggazdagabb embere között, viszont az az egy cége nem működik, amivel szponzorálja a csapatot. Neki van egy tartozása, de biztosan találni fog rá valami megoldást, hogy akár saját pénzből, akár egy másik cég által a továbbiakban is támogassa a klubot. Nincs komoly probléma, nem érzünk semmit abból, hogy gond lenne a klubnál.

Ő a legjobb középhátvéd

Az ekstraklasa.net összeállításában Guzmics Richárd 8-as osztályzatot kapott a szombati teljesítménye miatt. „Nem vállalunk nagy kockázatot azzal, ha kijelentjük: ebben a pillanatban ő a legjobb középhátvéd a lengyel élvonalban. A védekezőfeladatát jól oldotta meg, a párharcokat megnyerte, ráadásul jól játszotta meg a labdákat, hatékonyan segítette és a csapattársait. A magyar nagyszerű teljesítményt nyújtott.”

Olvasói sztorik