Nemzetközi foci

Magas kockázatú a Fradi-meccs

A bosnyákok tartanak tőle, hogy a Ferencváros huligánjai balhézni fognak Szarajevóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros szurkolói nyílt levelet írtak Kubatov Gábor klubelnöknek. Az ultracsoportok vezetői kijelentették: a Fradi presztízsének megőrzése, és a csapat Európa Liga-továbbjutása érdekében a szervezett szurkolói csoportok és a velük szolidaritást vállaló, idegenbe is elutazó fanatikusok üdvözölnék, ha az FTC vezetősége nem gördítene akadályt a Zeljenicar vendégszektorába történő jegyvásárlás elé.

Nos, már a fradi.hu aznapi, illetve legfrissebb, hétfői cikkéből is kiderült, hogy Kubatov továbbra sem hajlandó semmiféle engedményre, sőt… Azt írják: „Érvényes, az FTC-n keresztül vásárolt belépő nélkül senki ne induljon útnak Szarajevóba. Akár a határról is visszafordíthatják drukkereinket. A vendégbelépők kizárólag a Ferencvárosi Torna Clubon keresztül vásárolhatók meg 3200 forintos egységáron. A mérkőzésre csak új szurkolói kártyával rendelkező drukkerek válthatnak jegyet.”

A témába vágó információt közölt hétfő este a faktor.ba. A bosnyák portál megírta, hogy az UEFA biztonsági emberei tárgyaltak az FK Zeljeznicar képviselőivel, és magas kockázatúvá minősítették a csütörtöki Európa Liga-visszavágót.

A magyar csapat huligánjai alkotják az egyik veszélyesebb csoportot Európában – írják a bosnyákok, majd hozzáteszik, hogy több egykori huligán manapság már biztonsági őrként tevékenykedik a Groupama Arénában. A vendégszurkolók csak regisztráció után, a klubon keresztül vásárolhatnak belépőt a meccsre, ez talán megakadályozhatja a balhét.

A szerző szerint ez volt a kékek legnagyobb győzelme a háború, vagyis az önálló Bosznia-Hercegovina létrejötte óta, de újabb nehéz mérkőzés vár rájuk a magyar óriás ellen.

A párharc első mérkőzését a bosnyák FK Zeljeznicar 1-0-ra megnyerte a Fradi otthonában. A továbbjutóra a belga Standard Liége vár a selejtező harmadik fordulójában.

Érdekesség, hogy a múlt héten komoly összecsapásokvoltak Szarajevó utcáin az FK Sarajevo, valamint Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a lengyel bajnok Lech Poznań BL-selejtezője előtt.

Olvasói sztorik