Nemzetközi foci

Az ukránok is Dzsudzsák Balázsra pályáznak?

Alkalmasnak tartják az angol élvonalba távozó holland válogatott Jeremain Lens pótlására.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Dinamo Kijev csapatával foglalkozó egyik ukrán portál cikke felhívja a figyelmet, hogy az orosz Dinamo Moszkvától távozni szándékozó Dzsudzsák Balázs nagyszerű vétel lenne a klub számára.

Egyrészt szabadon igazolható (bár ez csak téltől lesz igaz, mert december végén jár le a szerződése), másrészt 28 éves, tehát kész játékos, aki ideális életkorban van. Nem kellene alkalmazkodnia, hiszen már jó ideje Oroszországban focizik. Számottevő eredményekkel is rendelkezik: a magyar válogatott csapatkapitánya, háromszoros magyar és egyszeres holland bajnok.

A Bajnokok Ligája-induló kijevieknek nagy szükségük lenne honfitársunkra, mert vele oldanák meg az angol élvonalban szereplő Sunderland csapatához távozó holland válogatott Jeremain Lens pótlását.

A szerző szerint az ukránok éppen azzal tudnák maguk felé billenteni a mérleg nyelvét a török Besiktas együttesével szemben, hogy ők ott vannak a Bajnokok Ligája főtábláján – azt remélik, hogy ez elég vonzerő lesz Dzsudzsák számára.

Őszintén szólva, eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy a szélső éppen a polgárháború által fenyegetett ukrán fővárosba igazol, hiszen többször is elmondta, hogy egy nyugati topligába vágyik, és aki ismeri a habitusát, az tudja, hogy leginkább egy világvárosban érezné jól magát a mindennapok során.

Olvasói sztorik