Nemzetközi foci

Mateos igazságtalanságot lát

A Ferencváros spanyol légiósa Casillas és Ramos kapcsán elmondta a véleményét a Real Madridról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Ferencváros jelenlegi, a Real Madrid korábbi játékosa, David Mateos hosszú interjút adott a goal.comoldalon, amelyben elmondta, hogy szerinte a spanyol klub emblematikus futballistái, például Iker Casillas és Sergio Ramos jobbat érdemelnének. Az emberek nem felejtik, amit ők ketten tettek a klubért, most viszont igazságtalanul bánnak velük, miközben találgatások övezik a jövőjüket.

A kapus elméletileg Portóba tart, a vételáráról viszont még nem született megegyezés a két klub között. Eközben Madridban egyre több pletykát hallani arról, hogy a középhátvéd iránt a Manchester United érdeklődik. Mateost nem lepte meg Casillas távozásának híre.

– Tényleg nem lepett meg, mert már két éve beszélnek erről, amióta José Mourinho elhagyta a klubot. Ez biztosan nem a kapus döntése, hanem a klubé. Már lehetett sejteni, hogy ez az idény lesz számára az utolsó. Nem tudom, milyen a hangulat a klubban, vagy az elnök környezetében, de kívülállóként úgy látom, eléggé igazságtalanok a kapussal, mert elfelejtik mindazt, amit korábban adott nekik. Mindent megtett a Real Madridért és a spanyol válogatottért. Nem hiszem, hogy magától elhagyná a klubot, de játékosként mindent meg kell tennie, hogy védhessen – magyarázta David Mateos.

– A Porto egy nagy európai klub. Talán a bajnokságuk színvonala alacsonyabb, mint a spanyol, az angol vagy a német liga, ahova Casillas szintén mehetett volna. De spanyol edző és játékosok vannak, a város közel van Madridhoz. Nehéz kitalálni, mire gondolt, amikor úgy döntött, ott folytatja… Viszont Alberto Bueno idén ment oda, és azt mondja, csodálatos minden, olyan, mintha a portugál Real Madrid lenne. Nem tudom, jó vagy rossz döntést hozott, de ha megbánja, csak saját magát okolhatja.

– Játszhatna olyan világvárosokban, mint Párizs, Manchester, London vagy München, de azért legyünk óvatosak a Portóval, hiszen negyeddöntősök voltak a Bajnokok Ligájában. Megértem, hogy a pénz nem a legfontosabb szempont most számára, és azt helyezte előtérbe, hogy közel maradhasson Spanyolországhoz, rendszeresen játszhasson, és olyan edzője legyen, aki segít neki.

A Ferencváros légiósa emlékeztet, hogy a Real Madrid mindig is vigyázott a sztárjátékosaira, de a szurkolók mostanság jogosan kritikusak.

– Úgy látom, Sergio Ramos helyzete hasonló, hiszen ugyanolyan hírek jönnek vele kapcsolatban is. Nekem, mint a Real Madrid rajongójának, Ramos sokat jelent. Kedvelem a klubot és őt is, és ha a továbbiakban nem láthatom a Real Madridban, hiányozni fog. A futball világában az emberek hajlamosak mindent nagyon gyorsan elfelejteni.

– A játékosok részéről egyébként soha nem volt panasz a klubra. Világklasszisok jönnek Madridba, és minden megkapnak, amit akarnak. A kritikámat a nyilvánosság számára fogalmaztam meg, de nem biztos, hogy igazam van. A klub korábbi játékosaként nagyon furcsa hallani a Casillas ellene hangokat. Ezek az emberek igazságtalanok, szerintem.

Mateos nem hiszi, hogy a kapusnak megromlott a viszonya José Mourinhóval, pedig a pletykák hónapokon keresztül erről szóltak.

– Az első évben, amikor a csapathoz tartoztam, nem érzékeltem olyasmit, ami később ehhez vezetett volna, a kapcsolatuk nagyon jó volt. Kölcsönösen tisztelték egymást, mint minden játékos és edző. Nem érzékeltem semmilyen problémát közöttük. Az új edzője, Julen Lopetegui úgy fog bánni vele, mintha az ifjúsági csapatból érkezne. Nem lesz kedvezményezett, nem fog kivételezni vele. Úgy viselkedik majd, mint bárki mással, mert Lopetegui ilyen. A maximumot követeli a legnagyobb játékosoktól is minden edzésen, és nem engedi, hogy bárki lazsáljon.

Amennyiben a jelenlegi csapatkapitányok távoznak, Mateos szerint Marcelo lehetne az utód, ő a megfelelő ember erre a posztra. Azt is elmesélte, hogy boldogan él Budapesten, ahol a legtöbben Cristiano Ronaldo felől érdeklődnek nála.

– Gyakran megszólítanak a budapesti emberek, és különösen Cristiano Ronaldóról kérdeznek. Akár tetszik, akár nem, ezek a kérdések hízelgőek számomra, mert arra emlékeztetnek, hogy ugyanabban az öltözőben készülhettem a világ legjobb játékosaival. Nagy öröm, hogy néhány barátom, egykori csapattársam visszatért a Realhoz. Remélem, kihasználják a lehetőséget, és talán több játéklehetőséghez jutnak, mint én.

Olvasói sztorik