Nemzetközi foci

Örömet akarnak szerezni szurkolóiknak a hollandok

A Go Ahead Eagles vezetőedzője azt mondta: csakis bátrabb játékkal juthatnak tovább a Fradi ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A holland másodosztályú Go Ahead Eagles vezetőedzője azt mondta, szeretnének örömet szerezni szurkolóiknak, de csakis bátrabb játékkal vehetik sikerrel csütörtökön a Ferencváros elleni Európa Liga-selejtező visszavágót.

Dennis Demmers elmondta: a magyar csapat vasárnapi teljesítménye – amelyet a Videoton elleni 3-0-ra megnyert Szuperkupa-mérkőzésen mutatott – figyelemre méltó, ugyanakkor nekik a saját játékukra kell koncentrálniuk. Hozzátette: az első mérkőzésen – amelyen 1-1-es végeredmény született – kissé visszafogott teljesítményt nyújtott az együttese, amelynek a visszavágón mindenképpen többet kell birtokolnia a labdát ahhoz, hogy sikeresen szerepeljen.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, a szakember megjegyezte, nagyon sajnálja, hogy rajtuk kívül álló okok miatt ezzel őket is büntetik, ugyanakkor tisztában van a szabályokkal, amelyeket mindenkinek be kell tartania.

– Legalább talán a játékosok meg is hallják, amit mondok – viccelődött a szakember hozzátéve, hogy Hollandiában óriáskivetítőkön követhetik majd figyelemmel az összecsapást a szurkolók, akiknek szeretnének örömet szerezni.

Az egyik játékos, Sander Duits megjegyezte: nagyon sajnálja, hogy nem lehetnek nézők a mérkőzésen, ugyanis gyönyörűnek tartja a Groupama Arénát, ahol hatalmas élmény lehet játszani. Hozzátette: az, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást, talán számukra jelent így előnyt. Az első találkozón talán kissé lebecsülték a Ferencvárost, de ezt a hibát nem követik el újra – mondta.

A visszavágót csütörtökön 20.30-tól rendezik a Groupama Arénában. Azért zárt kapuk mögött, mert az FTC-t a tavalyi, Rijeka elleni EL-mérkőzésen történt szurkolói viselkedés miatt ezzel büntette az európai szövetség. A meccset a Duna TV élőben közvetíti.

Olvasói sztorik