Nemzetközi foci

Fradi: telt ház helyett egyéni motiváció

Thomas Doll szerint a zárt kapus meccs körülményeiből is ki kell hozniuk a lehető legtöbbet az EL-visszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Budapestre is lecsapó vihar miatt késve kezdődött a Ferencváros és a holland Go Ahead Eagles csütörtöki Európa Liga-selejtező visszavágóját felvezetni hivatott sajtótájékoztatója a Groupama Arénában.

Thomas Doll késett a legtöbbet, mert mindenhol rendőrök, tűzoltók és mentők cikáztak a városban. A német edző azonban nem esett kétségbe, sőt okostelefonjával videofelvételeket is készített, amit nagy lelkesedéssel mutogatott Gyömbér Gábornak.

A humoros pillanatok után komolyra fordította a szót a tréner, aki elmondta, nagyon várják a mérkőzést, jó eredményt értek el idegenben, ennek ellenére nagyon nehéz lesz a visszavágó, de természetesen idehaza mindent el fognak követni, hogy továbbjussanak.

– Egy hét telt el a hollandiai meccs óta, még frissebbek, még felkészültebbek vagyunk, mint akkor. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, azokat a megoldásokat alkalmazni, amelyek tavasszal is jellemezték a csapatunkat, és megnézzük, mikor jön el a pillanat, amikor a gólhelyzeteinket értékesíteni tudjuk. Játékrendszerről, taktikáról most nem beszélnék. Az első meccsen voltak jó szakaszaink, aztán olyanok is, amikor eléggé passzívan játszottunk, és a kontrák során nem tudtuk értékesíteni a helyzeteket – magyarázta Thomas Doll.

A csütörtöki visszavágót zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt rendezik. Ezzel kapcsolatban az FTC vezetőedzője közölte: a világon minden játékos telt ház előtt szeretne játszani, ez alól nyilván a Fradi és a holland csapat labdarúgói sem kivételek, de ez most nem lehetséges. Ebből a helyzetből kell a legtöbbet kihozni, vagyis az egyéni motivációnak sokkal nagyobb szerepe lesz.

– Néhány fontos játékos visszatérhet, Dilaver és Hajnal Tamás ismét rendelkezésre áll, meglátjuk, hogy fog kinézni az összeállítás – folytatta Doll, majd reagált egy újságírói felvetésre is. – Teljesen mindegy számomra, hogy melyik magyar csapat játékára hasonlít a hollandok focija, hirtelen nem is tudok erre válaszolni, annyira el vagyok foglalva a gondolataimmal és a saját csapatommal. Az előző szezonban az első osztályban játszott a riválisunk, márpedig a holland bajnokság erős. Hagyjuk, hogy milyen a szint a hollandoknál, és milyen Magyarországon.

Nyolc napon belül ez lesz a Ferencváros harmadik mérkőzése, tehát kevesebb volt a pihenési, felkészülési ideje, mint holnapi vendégének.

– A futballisták az edzésre járásnál szívesebben játszanak mérkőzéseket. Ezen a héten ismét jól adagoltuk a munkát, minden játékosnak egyéni edzésadagot kapott a megfelelő terhelés érdekében. Volt egy nagy élményük is, hiszen megnyerték a Szuperkupa-mérkőzést. Annyira jól edzésben vannak és jó hangulatnak örvendenek, hogy háromnapos ritmusban nyugodtan játszhatnak mérkőzéseket – mondta végül Thomas Doll.

Olvasói sztorik