Nemzetközi foci

A szerbek szerint erősebbek az MTK-nál

Optimistán várja a Vojvodina a visszavágót; a hollandok is bizakodnak a Fradi ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtökön mindhárom Európa Liga-szereplő csapatunk lejátssza visszavágóját. Mint ismert, a Ferencváros Hollandiában 1-1-re végzett a Go Ahead Eagles ellen az első selejtezőkörben, így a hazai, zárt kapus visszavágón idegenben lőtt góllal, de döntetlen állásról folytathatja a párharcot. Az MTK a szerb Vojvodina ellen ért el 0-0-t a Szusza-stadionban, míg a Debrecen 3-0-ra verte a montenegrói FK Szutjeszkát idehaza.

A Vojvodina edzője, Zlatomir Zagorcsics bizakodó a visszavágó előtt, de nem számít könnyű meccsre.

– Senki ne várjon könnyű visszavágót az MTK ellen, azt viszont elmondhatom, hogy felkészültünk a találkozóra – szögezte le Zlatomir Zagorcsics. – Az első meccs után már jobban ismerjük az ellenfelet, az ott szerzett tapasztalatokat igyekszünk felhasználni. Torghellével eleinte meggyűlt a bajunk, de aztán őt is semlegesíteni tudtuk. A meccs második szakaszában mutatott játékunkra alapozhatunk. Sajnálom, hogy nem sikerült gólra váltani a lehetőségeinket, de biztos vagyok benne, hogy ezúttal pontosabban célzunk. Nino Pekaricson kívül a többi játékosom bevethető, mindenki a maximumot fogja nyújtani, aki pályára lép. Szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy minél nagyobb számban buzdítsák a csapatot, azok a srácok, akik a Vojvodina mezét viselik, kivétel nélkül megérdemlik ezt.

Alexander Palocsevics, a csapat játékosa szerint jobbak voltak az MTK-nál az első meccsen. Erre alapozhatnak a visszavágón.

– A budapesti találkozón megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk, mint az MTK. Bízunk benne, hogy a második meccsen a továbbjutást is kiharcoljuk. Az edzéseken sokat gyakoroltuk, hogyan lehet megállítani az MTK játékosait, illetve a saját játékstílusunkon is csiszoltunk – jegyeztemeg Alexander Palocsevics.

A Ferencváros elleni gólt szerző Bart Vriends lett a meccs embere az első találkozón. Mint mondta, nagy öröm volt számára, hogy betalált, és jó eséllyel várják a zárt kapus visszavágót is.

– Az első gól nem jött jól, én is csalódott voltam. Nagyon korán kaptuk a találatot, a Fradi azonnal megbüntette a hibánkat. Az egyenlítőgólnál szerencsém is volt, pont a fejemre jött a labda, de nagyon büszke vagyok, hogy betaláltam – mondta a csapatkapitány Bart Vriends, majd hozzátette: őt bizony egyáltalán nem győzte meg a Fradi játéka az első összecsapáson, és jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra a hazai pályán kapott gól ellenére is.

A DVSC 3-0-ra múlta felül montenegrói riválisát a debreceni első találkozón. A vendégek szakvezetője, Dragoszlav Albijanics elismerte, jobb csapat a Loki, de hazai pályán szeretnének javítani.

– Először is szeretnék gratulálni a Debrecennek a győzelemhez. Jobb és felkészültebb csapat, mint a miénk. Hetven percig bírtuk erővel, utána elfáradtunk. Ellenfelünk ezt okosan kihasználta, két támadó becserélésével a maga javára fordította a mérkőzést, és tovább növelte az előnyét. Azt kaptuk, amire számítottunk, tudtuk, hogy erősebb gárda, de igazából fizikálisan múltak felül minket. Nagy a hátrányunk, de nem adjuk fel – idézi a DVSC honlapjaAlbijanicst, akiről azóta olyan hírek jelentek meg a helyi lapokban, miszerint könnyen lehet, már a visszavágón sem ő irányítja a Szutjeszkát.

Olvasói sztorik