Nemzetközi foci

A Fradi és a Debrecen egyértelmű favorit

A holland és a montenegrói ellenfél is tiszteli magyar riválisát; az MTK-t oda-vissza verné a Vojvodina.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook–on!

Csütörtökön megkezdik szereplésüket a magyar csapatok az Európa Ligában. A második számú klubsorozatban a Ferencvárosra a holland élvonalból kieső Go Ahead Eagles vár, a Debreceni VSC-TEVA a montenegrói FK Szutjeszkával találkozik, míg az MTK a szerb FK Vojvodinán kell, hogy továbbjusson.

Az ellenfelek kivétel nélkül fogadkoznak, hogy kiharcolják a továbbjutást, de az azért a mérkőzések előtti nyilatkozatokból egyértelműen kiderül, hogy tisztelik is riválisaikat. A hollandok elnöke például a klubok költségvetését emlegette, illetve a Fradi UEFA-büntetése miatt is szomorú.

– A Fradi költségvetése nagyságrendekkel nagyobb, mint a miénk. Ennek ellenére megvan az esély a továbbjutásra. Kétségkívül sok szurkoló kísért volna el bennünket az idegenbeli találkozóra, csalódottak vagyunk a zárt kapuk miatt. Azonban így is nagy dolognak tartom, hogy egy akkora klub ellen játszhatunk, mint a Ferencváros. Természetesen nagyon szép dolog, hogy az Európa Ligában szerepelünk, de a bajnokság az első a következő szezonban – szögezte le a másodosztályba kieső holland klub elnöke, Edwin Lungt.

Nino Pekarics, az FK Vojvodina csapatkapitánya szerint a lehető legnehezebb ellenfelet kapták az MTK személyében, de a cél nem lehet más, mint a továbbjutás.

– Nem ismerem olyan jól az MTK-t, de azt tudom, hogy Magyarország egyik élcsapatáról van szó, amely a Ferencvárossal harcolt az NB I második helyéért. Úgy vélem, a lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, de elég időnk van a felkészülésre. Természetesen az a célunk, hogy továbbjussunk – jegyezte meg Nino Pekarics. A Vojvodina szakvezetője, Zlatomir Zagorcsics előnynek tartja, hogy a második meccset játszhatják hazai pályán, de hozzátette, mindkét találkozón győzelemre hajtanak.

Óvatosan reagáltak az FK Szutjeszka csapatánál, hogy az Európa Ligában a DVSC-TEVA együttesét kapták ellenfélül. A niksicsiek edzője, Brajan Nenezics a Pobjeda című napilapnak nyilatkozottaz esélyekről.

– Ennek a párharcnak a Debrecen az esélyese, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjünk el – idézi a debreceni klubhonlap Nenezicset, aki utalt arra is, hogy nem minden játékosára számíthat majd. – A kapusunk, Ivan Janjusevics vélhetően távozik tőlünk, mert a klub nem tudott megegyezni vele. Sajnálom, mert kulcsemberünk volt az előző szezonban. A Debrecen ellen nem számíthatunk Goran Vujovicsra és Stefan Stefanovics sem léphet pályára. Ettől függetlenül is bízunk a sikerben. Amint megtudtuk, ki lesz az ellenfelünk, elkezdtük gyűjteni az információkat, és videó-anyaghoz is sikerült hozzájutnunk, így pontosan ki tudjuk elemezni őket. Jelenleg Szerbiában, Kopaonikban edzőtáborozunk, kiváló körülmények között készülhetünk. Az Európa Liga-meccs előtt már nem is térünk haza, innen utazunk Debrecenbe.

A Szutjeszka középpályása, Jovan Nikolics a Vijesti.me oldalnak nyilatkozott. Edzőjéhez hasonlóan ő is a Lokit tartja esélyesebbnek.

– A Debrecen nagyon nehéz ellenfél, nagyobb sansza van a továbbjutásra, de nem adjuk fel – jelentette ki Nikolics. – Tudjuk, hogy az utolsó tíz évben hétszer lettek bajnokok, és néhány évvel ezelőtt a Bajnokok Ligája, majd egy évre rá az Európa Liga csoportkörében szerepeltek. Azt hiszem, ez sokat elmond róluk. Némileg előnyt jelenthet számunkra, hogy a visszavágót hazai pályán játsszuk. Ha sikerülne egy jó eredményt elérni Magyarországon, akkor meglehet az esély, hogy Niksicsben kiharcoljuk a továbbjutást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!