NB I

Betiltották a náci karlendítést a Fradinál

A hollandiai Európa Liga-selejtezőn csak két kézzel lehet kart lengetni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Ferencvárosi TC honlapján közzétették a holland másodosztályú Go Ahead Eagles elleni, idegenbeli Európa Liga-selejtezővel kapcsolatos szurkolói tudnivalókat. Mivel az ellenfél otthonát átépítik, a mérkőzésnek az emmeni JenS Vesting stadion ad otthont.

A holland klub 370 belépőt biztosított a magyar drukkereknek, amelyek 4750 forintos egységáron vásárolhatók meg. A találkozóra csak az FTC-n keresztül, szurkolói kártyával vehetnek belépőt az érdeklődők.

A klub felhívja a Hollandiába utazni szándékozók figyelmét, hogy a transzparenseken semmilyen obszcén, kirekesztő, politikai, sporttal nem összefüggő tartalom nem jelenhet meg, ahogy a FARE (Football Against Racism in Europe) szervezet által tiltottnak minősített szimbólumok sem.

A nézőtéren tartózkodjon minden trágár, kirekesztő, más népet, nemzetet hátrányosan megkülönböztető, obszcén, politikai megnyilvánulástól. A Ferencvárosi Torna Club szurkolói között széles körben ismert, úgynevezett „szívtől az égig” koreográfia csak két kézzel, bal és jobb kézzel egyszerre végezhető! Kérjük, kerüljenek minden olyan kézmozdulatot, amelyet az UEFA náci karlendítésnek értelmezhet. Tilos pirotechnikai eszközt, illetve hanggránátot bevinni a stadionba!

A szabályokat megszegő nézők súlyos anyagi és erkölcsi kárt okoznak klubunknak, és kockáztatják, hogy az UEFA további zárt kapus mérkőzésekre bünteti az FTC-t” – írja a fradi.hu.

A Go Ahead Eagles elleni visszavágó egy korábbi UEFA-büntetés miatt zárt kapus lesz.

Olvasói sztorik