Nemzetközi foci

Rövid a felkészülés, de nem lesz gond

Korhut Mihálynak új a mostani helyzet, miszerint alig két hetük van felkészülni a kupaszereplésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook–on!

Csütörtökön a montenegrói FK Szutjeszka ellen kezdi meg szereplését a Debrecen az Európa Liga első selejtezőkörében. Az NB I negyedik helyén záró hajdúságiak egyedüli magyar csapatként kiemeltként várták a sorsolást, és ha a papírformát hozzák, vagyis továbbjutnak, akkor a második körben is alacsonyabban rangsorolt csapat ellen léphetnek pályára – a lett Skonto vagy az ír Saint Patrick’s Athletic lesz az ellenfél.

A DVSC csütörtökön a szintén EL-induló Ferencváros ellen játszott felkészülési mérkőzést: a Nagyerdei Stadionban 2-0-ra kapott ki. Korhut Mihály végig a pályán volt a hazaiaknál, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: egyelőre kevesebbet mutattak, mint ami a nemzetközi porondon szükséges.

– A felkészülés hajrájába érve miként értékelné az elmúlt időszakot?
– Két hét alapozáson vagyunk túl, és játszottunk egy felkészülési meccset a Ferencváros ellen. Máskor több mérkőzést tudunk játszani a felkészülés alatt, most viszont rövidebb idő áll rendelkezésünkre. A Fradi elleni meccsen azt gyakoroltuk, amit szeretnénk játszani. Meglátjuk, mi lesz jövő héten, egyelőre úgy érzem, kicsit tompábbak voltunk, aki látta a találkozót, azt is láthatta, hogy nem úgy mozgott a csapat, ahogy jövő héten kell. Azonban remélhetőleg felfrissülünk, és jobb teljesítménnyel rukkolunk elő az Európa Liga-párharcban – mondta Korhut Mihály.

– Említette ön is, hogy rövidebb most a felkészülés. Mennyire elég két hét, hogy ráhangolódjanak a nemzetközi szereplésre?
– Ilyen helyzetben még nem voltam, hogy ilyen rövid a felkészülés a nemzetközi szereplés előtt, de nagyon bízom benne, hogy elegendő lesz ennyi idő is. Nem nagyon zökkentünk ki a ritmusból a szünet alatt, ennek fényében elegendő lehet a két hét is.

– Mire számít a Szutjeszka elleni Európa Liga-csatában?
– Mindenféleképpen továbbjutásra. Az biztos, hogy harcos csapat lesz az ellenfél, ismerjük a montenegróiak mentalitását. Biztosan keményen fognak harcolni, de ugyanez rólunk is elmondható. Papíron mi vagyunk az esélyesebbek, de ebből nem szabad kiindulni. Egy jó Debrecennek kell játszania. Amit tudunk, azt ki kell adni magunkból, és akkor nem lesz gond a továbbjutással.

– Előny, hogy odahaza kezdik a párharcot?
– Azon játékosok közé tartozom, akik jobban szeretnek idegenben kezdeni. A sorsolás viszont ezt hozta. Remélem, szép számú közönség látogat ki az első meccsre, és úgymond már idehaza biztosítani tudjuk, hogy idegenben könnyebb meccset játsszunk. Ha több góllal nyerünk, akkor a visszavágón már könnyebb mérkőzés várhat ránk. Ezen leszünk.

– A csütörtöki bajnoki sorsolás alapján az első fordulókban elkerülik a nagy riválisokat, könnyebb ellenfelekkel játszanak az NB I-ben. Ez segítheti a nemzetközi szereplést?
– Mindenképpen segítheti, de azért nem szabad elfelejteni, hogy a Békéscsabával kezdünk, ellenük a múltban is nagy párharcokat vívott a DVSC, biztos, hogy most is paprikás hangulatú mérkőzés lesz. A Haladás ellen például idegenben mindig meg szoktunk szenvedni, a Puskás Akadémiával is mindig szoros meccseket játszunk. Ahogy én látom, nekünk inkább az erősebb csapatok ellen megy, tavaly is a tabella hátsó felében lévő klubok raboltak tőlünk pontokat. Ebből kifolyólag nem mondanám, hogy könnyebb együttesekkel mérkőzünk a bajnokság elején.

Olvasói sztorik