Nemzetközi foci

Nyakunkon a skótok és a hollandok

Jelenleg a magyar válogatott a legjobb harmadik helyezett, de nehéz meccseink lesznek a folytatásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar csapat nagyon fontos győzelmet aratott Helsinkiben, ami később még sokat érhet. Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a sikerrel biztosítottuk a harmadik helyet, bár a folytatás sem lesz könnyű. Dárdai Pál legénységének – csakúgy, mint a legtöbb válogatottnak – négy meccse van még hátra az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A jelenlegi állás szerint Magyarország legjobb harmadikként kijutnak a franciaországi kontinenstornára, de ezen a tabellán Skócia szorosan ott van mögöttünk, ahogy a hollandok és az oroszok is. Dzsudzsák Balázséknak nem lesz könnyű dolguk a továbbiakban, ugyanis hátravan még a Románia és a Feröer-szigetek elleni mérkőzés Budapesten, illetve Görögországban és Észak-Írországban is jelenésük van legjobb labdarúgóinknak.

A Rangadó.hu összeállításában megvizsgálta a jelenlegi csoportharmadikok tabelláján a magyar csapatot üldöző válogatottak következő ellenfeleit, illetve azt, hogy van-e esélyük feljebb kerülni a saját csoportjukban.

Skócia

A szigetországiak jelenleg a D-csoport harmadik helyét foglalják el, eddig 11 pontot szereztek. A legjobb harmadikok tabelláján a második pozícióban vannak nyolc egységgel, vagyis közvetlenül a magyarok mögött. Nagy-Britannia legészakibb országának szurkolói bizakodnak, de pontosan tudják, hogy három nehéz és egy könnyebb mérkőzésük van hátra. Szeptemberben Grúzia otthonában kezdnek, ahol egyik csapatnak sem könnyű, majd a két éllovast, Németországot és Lengyelországot fogadják. A csoportmérkőzéseket Gibraltár otthonában fejezik be. A skótok egy huszáros hajrával akár előrébb is végezhetnek, hiszen három pont választja el őket a listavezető lengyelektől.

Hollandia

Az A-csoportban a hollandok óriási meglepetésre csak a harmadik helyen tanyáznak, és tíz pontot szereztek. A legjobb harmadikok tabelláján is harmadikok, de nagy csalódás lenne, ha csak pótselejtező után vívnák ki a részvételt, esetleg lemaradnának a franciaországi Európa-bajnokságról. Guus Hiddink legénysége számára nem lesz nagyon húzós a hátralévő négy mérkőzés, ezért akár utol is érheti a 15 pontos Izlandot, és a 13 pontos Csehországot. A narancssárgák szeptemberben először Izlandot fogadják, majd Törökországba, utána pedig Kazahsztánba látogatnak. A hollandok a legutolsó találkozójukat Amszterdamban játsszák, amikor a csehek legjobbjait látják vendégül. Azon az összecsapáson sok múlhat.

Oroszország

Az oroszok nagy meglepetésre szombaton, hazai pályán vereséget szenvedtek Ausztriától, és így komoly hátrányba kerültek az első két helyért vívott küzdelemben. Fabio Capello szövetségi kapitány alatt mozog a kispad, egy rosszabb eredmény esetén akár távozhat is az olasz tréner. Svédország ellen folytatják a kvalifikációt hazai pályán, majd Liechtenstein és Moldova ellen két idegenbeli mérkőzés következik. Végül Moszkvában, Moldova ellen fejezik be a selejtezést. Ausztria gyakorlatilag már kijutott, hiszen kétszer annyi pontot gyűjtött, mint az oroszok, szám szerint 16-ot.

Olvasói sztorik