Nemzetközi foci

Mennyibe kerülnek a meccsjegyek?

A topbajnokságok közül az angol és spanyol stadionokban a legdrágábbak a belépők.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Európa topbajnokságaiban a meccsnapokon a legtöbb stadion csordultig megtelik emberekkel, ellentétben Magyarországgal. Hogy ez miért van, azon sokat lehetne vitatkozni. Többször dobálóznak azzal a közhellyel, hogy a futball a szurkolókért, az ő szórakozásukért van. Ebben lehet igazság, hiszen a hazai labdarúgásban a jegyárak nevetségesen alacsonyak, de még ez sem vonzza az embereket hétvégén a stadionokba. Az élvonalban átlagosan 1500-2000 forintért lehet jegyet vásárolni egy-egy bajnoki találkozóra, de valahol még olcsóbban hozzá lehet jutni.

A Rangadó.hu összeállításában megnézte, hogy a topligákban az élkluboknál és egy középcsapatnál mennyibe kerülnek a belépőjegyek. Minden csapatnál a jobb kapu mögé szóló, középkategóriás felnőtt jegyet vettük alapul. Az áraknál ezresekre kerekítettünk, az eurót 310, míg a fontot 430 forintnak számoltuk.

Premier League

Angliában élnek-halnak a futballért, és ez minden mérkőzésen meg is látszik. Mint ismert, az idei kiírást a Chelsea nyerte meg, ezért nem is csoda, hogy a londoni kékek szinte minden meccsüket telt ház előtt játszhatták. A Stamford Bridge-re egyébként 56 fontba (24 ezer forint) kerül egy középkategóriás jegy. Az Arsenal a harmadik, még Bajnokok Ligáját érő helyre befutott, és nem a szurkolókon múlt, hogy nem végzett előbbre. Az ágyúsok meccsét a jobb kapu mögötti részen 49,5 fontért (21 ezer forint) lehet megvásárolni. Egy középcsapat jegyáraira is kíváncsiak voltunk, ezért a Stoke City háza táján keresgéltünk. A piros-fehéreknél 25 fontért (11 ezer forint) már lehet szurkolni Charlie Adaméknek. A szigetországi árfekvés tehát a hazainak nagyságrendileg tíz- és hússzorosa. Valószínű ezeket nálunk nem is tudnák, de nem is akarnák kifizetni, persze az megint más kérdés, hogy Angliában jobban is keresnek az emberek és jobb a foci is…

Bundesliga

Németországban megreformálták a labdarúgást, amely mára elképesztő magasságokba emelkedett, így nem is csoda, ha a világ legjobb bajnokságai között tartják számon. Ha Bundesliga, akkor a rekordbajnok Bayern München jegyáraival kezdjük a felsorolást. A bajor csapatnál 45 euróért (14 ezer forint) szintén a jobb kapu mögött, egy középkategóriás helyen lehet megtekinteni egy-egy bajnoki mérkőzést. A Wolfsburg sem szab megfizethetetlen árakat, különösen, hogy az idei szezonja nagyon jól sikerült, ugyanis a bajnokságban ezüst-, a kupában aranyérmet szerzett. 35 euróért (11 ezer forint) már végig lehet nézni a zöld-fehérek találkozóit. Mivel kicsit hazahúz a szívünk, ezért harmadikként a Herthára esett a választásunk. Ha Dárdai Pál legénységének a meccsére vagyunk kíváncsiak, akkor 22 euróért (7 ezer forint) vehetünk jegyet. Összességében a német árak nem horrorisztikusak, ha azt vesszük alapul, hogy milyen színvonalat képviselnek a csapatok.

Primera División

Hazánkban is rengetegen követik a spanyol bajnokságot, az ibériai félszigeten pedig szinte vallásnak számít a futball. Érdekes módon Hispániában nem úgy működnek a jegyárak, mint a többi bajnokságban. Itt a hazai pontvadászatban is a párosításoktól teszik függővé a tarifákat, ezért az idény utáni időszakban viszonylag kevés adat állt rendelkezésre. A triplázó Barcelonának van az egyik legnagyobb stadionja, de szinte mindig megtelik. Egy kiscsapat elleni belépő a Nou Campba, a jobb kapu mögötti kanyarba 57-63 euró (18-20 ezer forint) között van. Ha például a Valencia érkezik a katalán városba, akkor ugyanerre a helyre 97 eurót (30 ezer forint) kérnek a pénztárnál. A Sevillánál is hasonló a helyzet. Alapesetben 43 eurót (13 ezer forint) kell fizetni a jegyért, de a Barcelona vagy a Real Madrid elleni összecsapás alkalmával ez megduplázódhat.

Serie A

Az olasz labdarúgás a Juventus BL-döntőbe jutása ellenére sem tündököl régi fényében. A stadionok messze vannak a telt háztól, de persze nem is konganak az ürességtől. A torinóiak idén is magabiztosan nyerték a bajnokságot, és Olaszországban szinte egyedülálló módon saját stadionnal rendelkeznek. Talán ezzel magyarázható, hogy 20 euróért (6-7 ezer forint) már a többször említett helyen meg lehet nézni Vidal klasszis játékát, vagy Tévez góljait. A második helyezett AS Roma drukkereknek már mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, ha ki akarnak látogatni egy-egy mérkőzésre. Egészen pontosan 65 euróba (20 ezer forint) fáj, ha meg akarjuk nézni, Francesco Totti hogyan szaporítja találatai számát. Érdekes, hogy egy jobb helyre akár 200 eurót is elkérhetnek az örök városban. A Genoa együttese idén meglepően jól teljesített, és épphogy lemaradt a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikéről. A kikötővárosban már 15 euróért (5 ezer forint) lehet megnézni a csapat bajnokiját.

Olvasói sztorik