Nemzetközi foci

Dárdai-ügy: jövő vasárnap minden kiderül

„Aki ismer engem, az tudja, hogy amit elkezdek, azt szeretem befejezni” – mondta a kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Hertha BSC legkorábban jövő vasárnap nyilatkozik hivatalosan a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is ellátó vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak a jövőjéről – írta hétfői számában a Kicker című német szaklap.

Az újság szerint a berlini klub és a magyar szövetség között létrejött megállapodás tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint a Hertha bármikor felbonthatja az MLSZ-szel kötött szerződést, így azonnali hatállyal megszüntetheti Dárdai kettős szerepvállalását. A megállapodás szerint a 39 éves szakember november 30-ig, az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig marad szövetségi kapitány.

Dárdai korábban a jövőjével kapcsolatos kérdésre azt felelte: „Aki ismer engem, az tudja, hogy amit elkezdek, azt szeretem befejezni.”

A szakvezető tavaly szeptemberben, megbízott kapitányként vette át a válogatott irányítását, majd decemberben az MLSZ megállapodott a Herthával arról, hogy Dárdai a selejtezősorozat végéig a nemzeti tizenegy kispadján marad. Februárban a Hertha az U15-ös csapatától a felnőtt együtteshez rendelte megbízott vezetőedzőként Dárdait, aki az élvonalban tartotta a berlini gárdát, majd május végén határozatlan időre szóló szerződést írt alá.

A 61-szeres válogatott korábbi középpályás vezetésével a magyar válogatott tavaly októberben Bukarestben 1-1-es döntetlent játszott, majd három nappal később a Feröer-szigetek vendégeként 1-0-ra nyert, és ugyanilyen arányban győzte le hazai pályán november közepén a finneket. Márciusban a görögökkel 0-0-t játszott a csapat Budapesten, múlt szombaton pedig Helsinkiben 1-0-ra verte a finneket.

A magyar együttes így 11 ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjában. Vezetnek a románok (14 pont), mögöttük az északírek (13) a másodikok. A magyarok szeptember 4-én fogadják a román válogatottat, három nappal később pedig Belfastban játszanak az északírekkel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik