NB I

Dárdai: még mindig nincs meg a harmadik hely

A szövetségi kapitány arra utalt, hogy szívesen folytatná a munkát a válogatott élén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dárdai Pál szövetségi kapitány szerint finnországi győzelmével sem biztosította végérvényesen a harmadik, pótselejtezőt érő helyet a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtező F-csoportjában, de eljött az idő, hogy magasabb célokat tűzzön ki, azaz hogy csapatával megpróbálja elérni a részvételt biztosító első két hely egyikét.

– Nagyon nehéz lesz, de olyan helyzetbe kerültünk, hogy meg kell próbálni – latolgatta együttese előrelépési lehetőségét a szakvezető. – Olyan csapatom van, amelyben megbízom. Büszke vagyok a játékosokra és a stábra is. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, erre lehet alapozni. Keményen dolgoztunk és megjött a munka gyümölcse.

Dárdai a kapusposztot illetően az MTI kérdésére azt mondta, eredetileg azt tervezte, hogy az egész szezonban kiváló formát mutató Dibusz Dénes véd majd ezen a meccsen, ám Király Gábor egész héten parádézott a tréningeken, a kapusedző szerint élete formájában védett a 39 éves hálóőr, ezért esett végül rá a választása.

Dárdait saját bevallása szerint meglepte, hogy a finnek nem a tőlük megszokott labdatartásra törekedtek, hanem gyors kontrákkal próbálkoztak. Úgy vélte, a taktikájuk nem jött be, mert a magyar játékosok kiválóan passzoltak, és így az első félidő jó részében uralták a játékot.

A Hertha BSC vezetőedzőjeként is dolgozó szakember elárulta, a terv az volt, hogy az első húsz percben „nekiesnek” a finneknek és megpróbálják korán eldönteni a meccset. Ehhez a helyzetek megvoltak, de gólt nem szereztek, emiatt a szünetben fel kellett ébresztenie a csapatot. Ennek ellenére éppen a második félidő első húsz perce volt az, amikor a finnek akarata érvényesült.

Azt továbbra sem tudni, hogy Dárdai maradhat-e a válogatott szakvezetője, ugyanis saját bevallása szerint nem tudja mi szerepel klubja, a Hertha BSC és a magyar szövetség között kötött megállapodásban. Azt azért megjegyezte, „nehéz őt innen kiszakítani”, azaz arra utalt, hogy ő szívesen folytatná a munkát a nemzeti együttesnél.

Olvasói sztorik