Nemzetközi foci

Stieber-góllal magyar siker Helsinkiben

Szalai Ádám kétszer is kihagyta a kihagyhatatlant, a mieink mégis 1-0-ra győztek Finnország ellen.
Európa-bajnoki selejtező, F-csoport, 6. forduló
Finnország–Magyarország 0-1 (0-0)
Helsinki, 21 ezer néző. Játékvezető: Jug (szlovén)
Magyarország: Király – Fiola, Lang, Juhász R., Kádár – Stieber Z., Gera, Tőzsér, Dzsudzsák (Simon Á., 88.) – Priskin (Németh K., a szünetben), Szalai (Nikolics, 77.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Finnország: Hradecky – Arkivuo, Halsti, Moisander, Raitala – Mattila ( Pohjanpalo, 85.), Sparv, P. Hetemaj – Hämäläinen, Eremenko – Pukki (Riski, a szünetben). Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen
Gólszerző: Stieber Z. (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott szombaton 18 órától a finnek vendégeként, Helsinkiben játszott Európa-bajnoki selejtezőt az F-csoport hatodik fordulójában. Dárdai Pál csapata győzött, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A meccsről folyamatosan frissülő tudósításban számoltunk be.

A mérkőzés után a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte a látottakat.

Dárdai Pál részletes nyilatkozatát ide kattintvaolvashatják!

Király Gábor értékelése ide kattintva olvasható!

Összefoglalás:

Érdekes felvezetést szolgáltatott a két szurkolótábor, ugyanis a hazai drukkerek Mixu Paatelainen szövetségi kapitány távozását követelték, míg a mintegy ötszáz fős, egymástól elkülönített két szektorban helyet foglaló magyar fanatikusok a szövetséget és elnökét, Csányi Sándort szidták.

Jól kezdtek a magyarok, az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést. Eleinte helyzetekben nem nyilvánult meg a mezőnyfölény, de a finnek jószerivel a labdát is alig tudták megtartani. A hetedik percben Eremenko kezére pattant a labda a finn büntetőterületen belül, a szlovén bíró mégsem ítélt tizenegyest. Ezt követően valóságos tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, de két lövést blokkoltak a védők, Stieber bal felső sarokba tartó próbálkozását pedig Hradecky hárította. Lendületben maradt Dárdai csapata, ám a finn kapus eszén nem tudtak túljárni a magyarok.

Negyedóra elteltével csökkent a vendégek fölénye, az akciókból hiányzott az elképzelés, így veszélytelenné vált a játék. Elvétve már a finnek is megiramodtak a széleken, de támadásaikat a védők könnyedén hatástalanították. Ekkor az egyetlen érdemleges esemény az volt, hogy a vendégszektorban helyet foglaló magyar drukkerek átmentek a semleges szektorban lévő, szurkolói kártya nélkül jegyhez jutott társaikhoz.

Finnország-Magyarország 0-1 Gólszerző: Stieber Zoltán 82. http://bit.ly/1SdpS5D

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. június 13.

A szünetig hátralévő idő többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt, a finnek meddő játékát jól jellemezte, hogy első kapura lövésükre a 37. percig kellett várni, az is méterekkel fölé szállt. A magyaroknak a finn kapu előterében „fogyott el a tudományuk”, a két elől lévő csatárt csak elvétve sikerült megjátszani, így esély sem volt az akciók befejezésére.

A folytatásban Németh Krisztián becserélése majdnem hamar eredményre vezetett, ugyanis Tőzsér kiugratása után átemelte a kapust, de a gólvonal előtt a visszafutó finn védő még menteni tudott. Ezt követően viszont – a mérkőzés folyamán először – a hazai csapat futballozott veszélyesebben, egy ízben, a 65. percben Eremenko életerős lövésénél Királynak kellett bravúrral védenie.

Az utolsó negyedórában már ismét Dárdai együttese irányított, de mezőnyfölénye meddő volt. Egyáltalán nem szorult be a finn csapat és komoly lehetőségek sem akadtak. Stieber aztán egy kifejelt labdát a kapuba bombázott, szinte percre pontosan ugyanakkor, amikor a finnek elleni hazai találkozón Gera döntötte el a meccset. A hajrában a finnek ugyan próbálkoztak, ám a magyar védelem állta a sarat, így sikerült megszereznie a három pontot Helsinkiben, s ezáltal reálisan elérhető maradt a biztos részvételt jelentő első két hely megszerzése is.

A magyar válogatott a mostani diadallal a finneket hét pontra leszakította, és ha a görögök nyernek a Feröer-szigetek otthonában, akkor is hat pontra lesznek lemaradva. A román és az északír csapat előnye pedig két, illetve egy pontra csökkent, de a két együttes este találkozik egymással. A kvalifikációs sorozat szeptember 4-én folytatódik, amikor Magyarország a nagy rivális Romániát látja vendégül.

Korábban írtuk:

A Dárdai-csapat ismét alaposan kitett magáért, és mai szép sikerével megerősítette harmadik helyét. Válogatottunk játékosai és a stábtagok a levegőbe dobálták Stieber Zoltánt.

VÉGE! Győzelem! 1-0 ide!

https://www.youtube.com/watch?v=vHhC4xg5_6U

90. perc: a finnek egy szöglet után veszélyeztettek, ezt megúsztuk…

88. perc: Dzsudzsák Balázs helyére Simon Ádám áll.

A lelátón zeng-zúg a Buzi MLSZ rigmus!

A gyönyörű gól után a magyar szurkolók szektorában petárda (vagy hanggránát) robbant. Nagyon reméljük, nem lesz büntetés a dologból, és nem kell megint zárt kapus meccsen játszani Románia ellen…

82. perc: a szabadrúgás után a Litvánia ellen élete első válogatott gólját szerző Stieber Zoltán elé került a labda, aki védhetetlenül a hálóba bombázott (0-1).

81. perc: Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs is sárga lapot kapott.

78. perc: Kádár Tamás lőtt a kapu mellé.

77. perc: Szalai Ádám le, Nikolics Nemanja áll be a helyére.

70. perc: Dzsudzsák tökéletes beadását Szalai Ádám az öt és feles vonaláról felugorva a kapus kezébe fejelte…

66. perc: a beívelés után Hetemaj fejelt a kapu mellé. Közben szabálytalankodott Juhász Rolanddal szemben, de a bíró nem fújt…

65. perc: Eremenko bombáját Király bravúrral szögletre ütötte.

63. perc: Gera Zoltán sárga lapot kapott, ezért nem játszhat idehaza, Románia ellen.

45. perc: Finnország-Magyarország 0-0. A második félidőre Németh Krisztián érkezett Priskin Tamás helyett #EURO2016 #finhun

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. június 13.

61. perc: továbbra is támadásban a finnek, Gera Zoltán az utolsó pillanatban nagyot mentett.

A második félidőt is jól kezdték a magyarok, de az elmúlt percekben már a magyar kapu előterében pattogott a labda.

52. perc: Németh Krisztián átemelte a labdát a kapus fölött, de Halsti kirúgta a gólvonalról.

FRISS INFORMÁCIÓ!!! Ma reggel az MLSZ az UFEA-hoz fordult azon szurkolókkal kapcsolatban akik a semleges szektorba…

Posted by TrollFoci on 2015. június 13.

A finnek is cseréltek: Teemu Pukki helyett Riku Riski érkezett.

Kezdődik a második félidő: Priskin Tamás helyett Németh Krisztián állt be (bár a finn tévések Koman Vladimir nevét írták ki).

18.47: a játékvezető lefújta az első félidőt, az állás 0-0, bár a mieink közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez.

40. perc: Kádár Tamás – felszabadítónak szánt – fejese okozott pillanatnyi riadalmat, de végül a kapufa mellett szögletre pattant. A beívelés után Királynak kellett védenie.

Az MLSZ hivatalos Facebook-oldalán olvasható hozzászólásokból kiderül, hogy a hazai rendezők a magyar szövetséggel együttműködve elvették a magyar sálakat és zászlókat azoktól a Helsinkibe utazó honfitársainktól, akik nem szándékosan a vendég-, hanem a semleges szektorba vettek jegyet, magyar szurkolói kártya nélkül. Úgy látszik, sajnos az MLSZ–szurkolók háború Magyarországtól több mint ezer kilométerre is folytatódik…

34. perc: Dzsudzsák lövését fogta a szlovákiai születésű Hradecky.

31. perc: egy lapos finn beadása suhant el a magyar kapu előtt, szerencsénkre középen nem érkezett támadó.

Itt megnézhető az a bizonyos nagy magyar tűzijáték a nyolcadik percből:


Hungary Big Chances – Finland v. Hungary 13.06… by zidanekrisz

23. perc: jól kezdtek a mieink, sokkal több és nagyobb helyzeteik voltak eddig, és mezőnyfölényben vannak.

20. perc: Stieber Zoltán lövése tévesztett célt.

A köztévébe hosszú évek óta visszatérő kommentátor, Hajdú B. István jóvoltából megtudhattuk, hogy tegnap este sok miniszoknyás lány és hányó fiú volt Helsinki utcáin.

8. perc: az újabb magyar szöglet után az egyik finn védő kezén megpattant a labda a tizenhatoson belül, de a bíró nem adott büntetőt. Szalai Ádám elé került a labda, aki fél méterről a kapusba lőtt, aztán Stieber Zoltán kísérletét a kapus védte.

7. perc: Gera Zoltán veszélyes fejesét Hradecky szögletre ütötte.

5. perc: eddig semmi említésre méltó esemény nem történt, óvatosan kezdett mindkét együttes. Dzsudzsák Balázs végezte el az első szögletet, de erősen felejthetőre sikeredett a beívelés.

18.01: a mérkőzés elkezdődött. Hajrá, magyarok!

17.59: nagyjából 20 ezer néző foglal helyet a 40 ezres stadionban, köztük számos magyar drukker, akik hallatják is a hangjukat.

17.55: pályán a csapatok! Hamarosan következnek a himnuszok.

17.43: a szurkolók kifütyülték a bemelegítés kezdetén a finn válogatottat – úgy látszik, nem múlt el nyomtalanul az Észtország elleni vereség. A hírek szerint a finn szövetségi kapitány búcsúmeccse lehet a mai, mert kudarc esetén megköszönik Mixu Paatelainen munkáját.

Íme, a magyar válogatott cseresora:

17.09: a finn és a magyar szurkolók már a meccs előtt megmérkőztek egymással, a jó hangulatú barátságos focimeccsen 3-1-es vendégsiker született – írja az MTI.

17.06: a finn válogatott kezdőcsapata

Hradecky – Arkivuo, Halsti, Moisander, Raitala – Mattila, Sparv, P. Hetemaj – Hämäläinen, Eremenko – Pukki

17.03: Dárdai távozik, Storck váltja! Németországban azt valószínűsítik, hogy a kapitányt visszarendeli a Hertha, és a sportigazgató lesz az utódja. Kattintson ide, és olvassa el!

16.38: itt van a mieink teljes kezdőcsapata!

Dárdai Pál – ígéretéhez híven – két csatárt jelölt a kezdőcsapatába Szalai Ádám és Priskin Tamás személyében, ami azt jelenti, hogy két jó fizikumú támadóra esett a választása. A meccs előtt sérüléssel bajlódó Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs vállalta a játékot.

16.27: Egy nevet már nyilvánosságra hoztak a magyarok kezdőcsapatából:

A Honvéd korábbi edzője, a finn Martti Kuusela optimista, és úgy érzi, a magyarok nehéz mérkőzésre számíthatnak. Olvassa el, mivel érvel a mester!

Ami a fogadóirodákat illeti, papíron a finnek tűnnek esélyesebbnek ma este, a gólokat pedig Nikolicstól és Pukkitól várják.

Ellenfelünk szövetségi kapitánya bátorságot, nyílt támadójátékot ígért, ehhez képest az ötéves kora óta Finnországban élő Gruborovics Tamás beszari finnekről beszélt…

Túl jól sikerültek az edzések, tökéletesen volt a felkészülés, Dárdai Pál maximálisan elégedett a játékosokkal. Olvassa el, mit mondott a szövetségi kapitány az elutazás előtt, illetve a megérkezés után.

Helsinkiben egy gólt mindig kapunk! Vajon így lesz ma este is? Kattintson ide!

Tudjon meg mindent arról, hogy valójában mi is a tétje a mai meccsnek! Böngéssze át a korábbi eredményeket, válogatottunk további programját, és a csoport állását! Ebben a cikkben mindent megtalál!

Finn–magyar párharc a számok nyelvén: légiósokkal jobban állnak az északiak, de a pontszámokat tekintve az NB I előrébb áll az UEFA rangsorában a finn bajnokságnál. Kattintson ide!

A finnek kedden nagy meglepetésre 2-0-ra elveszítették hazai pályán az Észtország elleni felkészülési meccset. Erről ide kattintva olvashatnak!

A délelőtti séta alatt lelkes tardosi szurkolókkal is találkozott a csapat. #finhun

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. június 13.

Korábban Magyarországon és Finnországban is védett: az egykori kiváló kapus, Mitring István szerint egy „vércse” hiányzik a finneknél, de azért háromesélyes a mai meccs.

Kapitányi és játékos-nyilatkozatok egy helyen! Olvassa el, mit mondott az elmúlt hét elején Dárdai Pál, Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás, Nikolics Nemanja, Stieber Zoltán, Juhász Roland és Tőzsér Dániel.

Szlovén bíró fújja a ma esti meccset: a 34 éves Matej Jug korábban vezetett kupameccset a Győrnek és a Debrecennek is. Kattintson ide!

Hogy milyen kerettel vágtak neki a mai találkozó előtti felkészülésnek a magyarok, az ide kattintva olvasható, a finnek keretével pedig ide kattintva ismerkedhetnek meg!

A válogatott közös sétával hangolódott a ma esti finnek elleni Eb-selejtezőre. A 18 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti a Duna Tv. #finhun

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. június 13.

Az a mérkőzés nem csak a magyarok számára maradt emlékezetes… Roman Eremenkót meglopták a budapesti Kempinski szállodában, ráadásul a finn küldöttség tagjai ételmérgezést kaptak.

Csapatunk tavaly november közepén találkozott legutóbb Finnországgal, akkor Gera Zoltán emlékezetes fejes góljával 1-0-ra győztünk a Groupama Arénában. A meccs tudósítását ide kattintva olvashatják, a gólt pedig ide kattintvanézhetik meg.

Olvasói sztorik