Nemzetközi foci

Döntőben a magyarok ellenfelei

Szerbiát és Brazíliát is megszorongattunk; ők játsszák az új-zélandi U20-as világbajnokság fináléját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint ismert, drámai körülmények között esett ki a magyar válogatott az új-zélandi U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében. A mieink a 90. percben még vezettek Szerbia ellen, de előbb egy szögletből kapott góllal egyenlített az ellenfél, majd a kétszer 15 perces hosszabbítás vége előtt nem sokkal egy öngóllal meg is fordította a meccset és továbbjutott.

A magyar csapat harmadikként jutott tovább a csoportjából Brazília és Nigéria mögött. A két riválistól egyaránt vereséget szenvedett, de Észak-Koreát 5-1-re legyőzte, így már egy siker is elég volt a továbblépéshez. A braziloktól szintén 2-1-re kapott ki a csapat, hasonló körülmények között, mint a szerbektől: Mervó Bence góljával még vezettünk, de egyenlített a rivális, majd egy hajrában kapott tizenegyes-gól eldöntötte a három pontot.

Magyar idő szerint szerda délelőtt már az elődöntőket rendezték a tornán. Szerbia és Brazília is ott volt a legjobb négy között, s mivel előbbi Szenegált, utóbbi pedig Malit is két vállra fektette, ezért a magyar csapat korábbi két riválisa játszhatja a döntőt.

Olvasói sztorik