Dibusznak nincs jó helye itthon

A válogatott kapusedzője, Andrusch József szerint Bogdán Ádámnak méltó helye lenne a Liverpoolban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sokkolta, és gyorsan elintézte Litvániát a magyar válogatott a múlt pénteki felkészülési mérkőzésen. A 4-0-s találkozóra Dárdai Pál szerint lehet építeni, az alapemberek megvannak. A Digi Sport televízió hétfő reggeli műsorában a válogatott kapusedzője, Andrusch József beszélt a finnek elleni meccsről és a magyar kapusokban lévő potenciálról.

– Hogyan értékelték a Litvánok elleni mérkőzést?
– Visszafogottan értékeltünk, nem vagyunk az egekbe, de manapság négy gólt rúgni Európában bárkinek komoly teljesítmény. Ennek ellenére ki kell mondani, hogy nem minden úgy működött, ahogyan Dárdai Pál és a szakmai stáb tervezte. Ezen kell még javítani, hogy a finnek ellen jobban működjön. Két szempontból is hasznos találkozó volt. Egyrészről játszottunk egy északi stílusú válogatottal, másrészről pedig vannak olyan játékosaink, akik május közepe óta szabadságon vannak, tehát muszáj volt összehozni úgy a társaságot, hogy fizikálisan azonos szintre kerüljünk azokkal a finnekkel, akik folyamatosan játszanak.

– Király Gábornak összejön a századik válogatottsága?
– Gabi dolgozik, mint mindig, teljesen mindegy, hogy hány éves, egyébként pedig megérdemelné. Sokszor kijelentette már, hogy a válogatottság érdekében az ásványvizet is beviszi a pályára a játékosoknak. Ennek ellenére nem lesz könnyű dolga, hiszen Bogdán Ádám és Dibusz Dénes is ott van a sarkában, és ők is nagyon tehetséges kapusok.

– Bogdán Ádám esetében mennyire zavaró a jelenlegi helyzet, hiszen a közeljövőben eldőlhet a sorsa?
– Egyáltalán nem zavaró. Ő már itthon volt szabadságon, és a válogatott tábor előtt is dolgoztunk. Roppant módon fel van pörögve, amiért ilyen szituációba került, ez pozitív hatással van a munkájára. Az, hogy hírbe hozták egy ilyen szintű csapattal, mint a Liverpool, az abszolút feldobja.

– Ha aláír, jó helye lesz a Liverpoolban?
– A tudásához képest méltó helye lesz, és szerintem a lehetősége is meglesz, hogy bekerüljön a csapatba. A Liverpool nem csak Európa, de a világ meghatározó klubjai között van. Ha odaigazol, az első olyan magyar kapus lehet, aki világszínvonalú klubban védhet.

– Dibusz Dénesnek még meddig van jó helye itthon?
– Nincs már jó helye itthon, neki már mennie kellene. Ő már olyan szinten van, olyan tudással és fizikai adottságokkal rendelkezik, hogy neki már nem szabad itthon maradnia, minél gyorsabban mennie kell, erre szerintem meg is lenne a lehetősége. Szerintem egy jobb Bundesliga-csapat az ő tudása és az ő stílusa.