Nemzetközi foci

Bogdán kereshet a legjobban a Boltonnál

A magyar válogatott kapusának döntenie kell a folytatásról; ha távozik, a Manchester United játékosa érkezhet a helyére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, Bogdán Ádám komoly dilemma előtt áll, ugyanis még mindig nem döntötte el, hol folytatja a pályafutását. Legutóbb a Bolton Wanderers korábbi kapusa próbálta győzködni a maradás érdekében, de még nem tudni, sikerrel járt-e. Bogdán jelenleg a magyar válogatottal készül a litvánok és a finnek elleni mérkőzésre. A 27 éves kapus nyolc év után hagyhatja el angol klubját, kérőkből pedig nincs hiány. A Premier League-ből a Liverpool és Stoke City érdeklődéséről hallani, de Németországból is vannak ajánlatai.

AThe Bolton Newsa hálóőrnél is érdeklődött, de Bogdán nem adott egyenes választ.

– Nem zárok ki semmit. Nyilvánvalóan meg kell beszélni bizonyos pontokat, és majd meglátjuk, mi történik. Azt hiszem a klub nagyon jó irányba fejlődik, ami nem csak nekem, de mindenkinek hatalmas lökést adhat – mondta Bogdán.

Az angol lap megemlíti: a szurkolók is nagyon szeretnék, hogy maradjon, és Neil Lennon menedzser is szívesen látná a csapatban a magyar kapust, akinek ez a szezonja nem sikerült a legjobban, mivel több sérülés hátráltatta, és csak áprilisban térhetett vissza.

A helyi lap úgy tudja, ha Bogdán meghosszabbítja a szerződését, akkor ő lehet a Bolton legjobban fizetett labdarúgója, ami azt jelenti, hogy heti 18 ezer fontot tehet zsebre. Néhány héttel ezelőtt a Nottingham Forest is megkereste a magyar válogatott kapusát, de a másodosztályú klub nem tudta vállalni az árversenyt. Ez vélhetően az élvonalbeli csapatok számára nem lenne probléma.

Neil Lennon azt szeretné, ha honfitársunk minél hamarabb döntene, hiszen a klubnál már a jövő évi csapatot rakják össze, ahol a magyarnak is fontos szerepet szánnak. Ettől függetlenül a Bolton Wanderers vezetői megértenék, ha távozni akarna, hiszen most van a legjobb korban, és már sok mindent letett az asztalra a kék-fehéreknél, tehát nem is csoda, ha más együttesek is érdeklődnek iránta. A 43 éves északír trénernek már a B-terve is megvan. Ha Bogdán távozna, akkor a Manchester United hálóőre, a 25 éves Ben Amos érkezne a helyére, aki idén kölcsönben szerepelt a Boltonnál. A korábbi utánpótlás-válogatott angol hálóőr a vörösök negyedik számú kapusa, ezért szívesen váltana.

Olvasói sztorik