Nemzetközi foci

Kádár Tamás csapata újra győzött

Tovább menetel a bajnoki cím felé a Lech Poznań a lengyel élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Tovább menetel a bajnoki cím felé a Lech Poznań a lengyel élvonalban. A 35. fordulóban Kádár Tamás végigjátszotta a Pogon Szczecin ellen 1-0-ra megnyert hazai meccset, amelyet Holman Dávid a kispadról nézett végig. Lovrencsics Gergő sérülés miatt hiányzott.

Simon Attila együttese, az osztrák Wolfsberger AC hazai pályán 5-0-s vereséget szenvedett a Rapid Wien ellen az élvonal 36. fordulójában. A magyar csatárt szokás szerint nem nevezték a keretbe. Gulácsi Péter döntetlennel búcsúzott a Red Bull Salzburgtól, hiszen minden bizonnyal a német másodosztályú RB Leipzig kapujában folytatja pályafutását. A bajnokcsapat 1-1-et játszott az Austria Wien otthonában. Honfitársunk ezúttal a kispadról nézte a meccset.

A norvég élvonal 11. fordulójában Kovács Péter csapata, a Strömsgodset hazai környezetben 2-0-ra győzött a Lilleström ellen. A tapasztalt csatár a kispadon ülve nézte a találkozót.

A lengyel bajnokság 35. körében Guzmics Richárd klubja, a krakkói Wisla 1-0-s vereséget szenvedett a varsói Legia otthonában. Honfitársunk végigjátszotta a rangadót.

A holland élvonalba kerülésért vívott rájátszás utolsó körének visszavágóit rendezték vasárnap. Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap idegenben 1-0-ra legyőzte a Volendam együttesét. Mivel az első mérkőzés gól nélküli eredménnyel ért véget, így a kék-fehérek elérték, hogy jövőre az első osztályban indulhassanak. Honfitársunk kezdőként szerepelt és végig a pályán volt.

Babos Gábor együttese, a NAC Breda az idegenbeli 1-0-s siker után otthon 2-1-re kikapott a Roda JC-től, ezért összesítésben – idegenben lőtt kevesebb gólja miatt – kudarcot vallott, vagyis kiesett az élvonalból. A rutinos magyar kapus ezúttal is a kispadról nézte a meccset.

Olvasói sztorik