Nemzetközi foci

Csorba esik a Hamburg hírnevén?

Hétfőn eldől, hogy kiesik-e az utolsó hibátlan Bundesliga-alapító; két magyar küzd a holland élvonalért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Sorsdöntő meccs vár Simonékra

A német másodosztályban maradásért játszik osztályozót Simon Krisztián csapata, az 1860 München. Az együttes az SV Kiel ellen lép pályára, az első meccsen idegenben.

A svájci élvonal 36. (utolsó) fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a közvetlen rivális Luzern vendége lesz, míg a Vadócz Krisztiánt is soraiban tudó Grasshoppers a Zürich otthonába látogat. Vanczákék számára tét az ötödik hely megszerzése, míg a Grasshoppers legjobb esetben a hatodik pozícióba léphetne előre.

Szombat – Szépen búcsúznának Dzsudzsákék

A cseh élvonal szombaton zárul: a Balázs Benjámint is foglalkoztató FK Teplice a kieső Hradec Kralove elleni hazai mérkőzésre készül a harmincadik fordulóban, míg az U20-as világbajnoki rajtra váró Tamás Krisztián együttese, a Slavia Praha a szintén 34 pontot gyűjtő Slovackót fogadja.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj a Huangzsu Greentown vendége lesz a kínai élvonal 12. fordulójában.

Hazai pályán zárja az orosz bajnokságot Dzsudzsák Balázs klubja, a Dinamo Moszkva. A negyedik helyezett együttes a harmadik, tíz ponttal többet gyűjtő FK Krasznodart fogadja. A moszkvaiak egy győzelemmel biztosíthatják Európa Liga-indulást érő pozíciójukat.

Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu a hetedik helyen fejezheti be a török első osztályt, ha legyőzi a negyedik Basaksehirt az utolsó, 34. fordulóban. Vereség esetén is van esély a pozíció megtartására, míg legrosszabb esetben nyolcadikként zár az újonc csapat.

Az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City az FC Dallast fogadja, magyar idő szerint éjjel 3 órától.

Vasárnap – A holland első osztályért csatáznak

Az osztrák élvonal utolsó körében a bajnok Red Bull Salzburg az Austria Wien vendége lesz. Gulácsi Péter csapata a 36. forduló előtt két találatra van a száz bajnoki góltól. A Simon Attilát nélkülöző Wolfsberger AC az ezüstérmes Rapid Wien ellen zárja az idényt.

A holland élvonalba kerülésért vívott rájátszás döntőinek visszavágóit rendezik vasárnap. Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap 0-0-s állásról várja a Volendam elleni idegenbeli meccset, míg Babos Gábor klubja, a NAC Breda a Roda JC-t fogadja úgy, hogy az első meccsen 1-0-s előnyt szerzett idegenben.

A lengyel első osztály 35. fordulójában Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a Legia Warszawa vendége lesz. Guzmicsék pontszerzésének leginkább a Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, Holman Dávid triót foglalkoztató Lech Poznan örülne, ugyanis mindössze egy pont az előnye a tabella élén a varsói csapat előtt. A Lech a Pogon Szczecin ellen növelheti pontjai számát.

Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset a Lilleströmöt fogadja a bajnokság 11. fordulójában.

Hétfő – Nehéz helyzetben vannak Stieberék

Hazai pályán 1-1-re végzett Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a német Bundesliga-osztályozó első meccsén a Karlsruhe ellen. A hamburgi csapatnak így idegenben kell kiharcolnia az élvonalban maradást. A Hamburg az utolsó Bundesliga-alapító együttes, amely 1963 óta egyszer sem esett ki az első osztályból. Ha hétfőn kikap, akkor biztosan megszakad az 52 éve tartó sorozat.

Olvasói sztorik