Nemzetközi foci

Németh, Dzsudzsák, Huszti: GÓL!

Továbbra is remek formában van az amerikai Sporting Kansas City magyar támadója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A török élvonal 34. fordulójában Futács Márkó együttese, az újonc Mersin Idman Yurdu odahaza 2-2-t játszott a Basaksehir ellen. Amagyar csatár kezdő volt, a 29. percben sárga lapot kapott, a 75. percben pedig lecserélték.

A cseh élvonal harmincadik fordulójában mindkét magyar játékos csapata hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget. Az új-zélandi U20-világbajnokság rajtjára készülő Tamás Krisztián legfeljebb lélekben lehetett ott társaival, a Slavia Praha játékosaival, akiket a Slovacko győzött le. Balázs Benjámin a 69. percben állt be csereként az FK Teplice csapatába, amely a Hradec Kralovétól kapott ki.

A Csangcsun Jataj 1-0-ra győzött a Hangzsu Greentown vendégeként a kínai bajnokság 12. körében. A meccs egyetlen gólját az első félidő hosszabbításában Huszti Szabolcs szerezte, aki Elek Ákoshoz hasonlóan végig a pályán volt.

A Dinamo Moszkva 1-1-et játszott hazai pályán a Krasznodar ellen az orosz élvonal utolsó (30.) fordulójában. A fővárosiak magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs kezdőként lépett pályára, a 16. percben gólt szerzett, majd a 67. percben lecserélték. A Dinamo a negyedik helyen végzett, úgyhogy a következő szezonban ott lehet az Európa Ligában.

https://www.youtube.com/watch?v=nL5Ie4N4IjQ

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában a 13. mérkőzését játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely hazai pályán 4-0-ra nyert a teljes második félidőt emberhátrányban töltő FC Dallas ellen.

Honfitársunk kezdő volt, végigjátszotta a találkozót, amelynek ő szerezte az első gólját (a 19. percben), a második találat előtt pedig gólpasszt adott (az 51. percben). Németh tehát folytatta kiváló sorozatát (ez volt a hatodik gólja a szezonban), majd hamarosan repülőre ül, hogy csatlakozzon a litvánok és a finnek elleni mérkőzésekre készülő magyar válogatott keretéhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik