Nemzetközi foci

Izraelben üdvözölték a palesztin indítvány visszavonását

Izrael vezetői örülnek, hogy a palesztinok visszavonták indítványukat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Izrael vezetői örömüket fejezték ki, hogy a palesztinok pénteken visszavonták az ország tagságának felfüggesztését célzó indítványukat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi kongresszusán.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a békét eltávolító “provokációnak” minősítette a FIFA-hoz benyújtott palesztin előterjesztést. A kormányfő közleménye szerint a béke csak közvetlen tárgyalásokkal érhető el és helyesnek bizonyultak Izrael nemzetközi erőfeszítései, amelyekkel megakadályozta a Palesztin Labdarúgó Szövetség célját, az izraeli tagszervezet felfüggesztését a FIFA-ban.

Netanjahu elítélte és provokációnak nevezte a palesztinok szándékát és azt mondta, hogy “amíg a palesztinok ilyen lépéseket tesznek, addig ahelyett, hogy közelebb hoznák, eltávolítják a békét”.

“Izrael egy olyan békében érdekelt, amely garantálja polgárai biztonságát, s nem kényszerítéssel és az igazság eltorzításával jön létre” – hangoztatta a miniszterelnök.

Mind az izraeli kormányfő, mind Reuven Rivlin államelnök megköszönte Ofer Eininek, az Izraeli Labdarúgó Szövetség vezetőjének a munkáját.

“A sportban csak a meccsen lehet győzni” – hangsúlyozta Rivlin. “A FIFA-ügy eredménye azt demonstrálja, hogy az Izraelnek ártó kísérletek megbuknak és mindig is meg fognak bukni” – tette hozzá.
A jeruzsálemi közszolgálati rádió szerint Ofer Eini színpadon történő kézfogásra szólította fel Dzsibril Radzsúbot, a palesztin szövetség vezetőjét, de ő ezt nem tette meg. Később Eini Radzsúbhoz ment és megtörtént a kézfogás.
A palesztinok a sportolóik elé gördített – a Gázai övezet és Ciszjordánia közötti – utazási nehézségekre, valamint sporteszközök importkorlátozására és külföldi sportolók, illetve csapatok fogadásának akadályozására hivatkozva kérték Izrael FIFA-tagságának felfüggesztését. Az izraeliek ugyanakkor azt állítják, hogy nem tehetnek a biztonsági okokból meghatározott utazási és importkorlátozásokról.

Olvasói sztorik