Nemzetközi foci

“Ejtette” beadványát a palesztin szövetség elnöke

A palesztinok visszavonták Izrael FIFA-tagságának felfüggesztését kérő indítványukat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A palesztin futballt sújtó izraeli korlátozások miatt indítványozta a palesztin labdarúgó-szövetség, hogy függesszék fel a zsidó állam futballszövetségének tagságát. Korábban az ügyben az egyébként korrupcióval megvádolt Sepp Blatter is megpróbált közvetíteni a felek között, de sikertelenül.

Visszavonta a palesztin szövetség az izraeli tagszervezet felfüggesztését kezdeményező indítványát pénteken, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Zürichben zajló tisztújító közgyűlésén.

“Ejtettem a beadványt, de ez nem azt jelenti, hogy feladtam volna az ellenállást” – jelentette ki a palesztin szövetség elnöke, Dzsibril Radzsub.

A palesztinok a sportolóik elé gördített – a Gázai övezet és Ciszjordánia közötti – utazási nehézségekre, valamint sporteszközök importkorlátozására és külföldi sportolók, illetve csapatok fogadásának akadályozására hivatkozva kérték Izrael FIFA-tagságának felfüggesztését. Az izraeliek ugyanakkor azt állítják, hogy nem tehetnek a biztonsági okokból meghatározott utazási és importkorlátozásokról.

Olvasói sztorik