Nemzetközi foci

Blatter sem tudta lebeszélni a palesztinokat

A palesztinok azt kérik, hogy május 29-én a tagországok szavazzanak Izrael FIFA-tagságának felfüggesztéséről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A palesztinok a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökének kérése ellenére is fenntartják követelésüket, hogy május 29-én a tagországok szavazzanak Izrael FIFA-tagságának felfüggesztéséről – értesült a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Joseph Blatter szerda délután Rámalláhban Dzsibril Radzsúbbal, a palesztin szövetség elnökével találkozott, aki kijelentette, nem vonják vissza az izraeli szövetség felfüggesztésére vonatkozó kérésüket, amit a szervezet következő kongresszusán kívánnak szavazásra bocsájtani. Radzsúb elutasította Blatter javaslatát, hogy Izrael és a Palesztin Hatóság válogatottja játsszon egymással egy barátságos mérkőzést Zürichben, mert válasza szerint ehhez még nem értek meg a feltételek.

A palesztinok a sportolóik elé gördített – a Gázai övezet és Ciszjordánia közötti – utazási nehézségekre, valamint sporteszközök importkorlátozására és külföldi sportolók, illetve csapatok fogadásának akadályozására hivatkozva kérték az izraeli tagság felfüggesztését. Az izraeliek ugyanakkor azt állítják, hogy nem tehetnek a biztonsági okokból meghatározott utazási és importkorlátozásokról.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerda reggel találkozott Blatterral és bemutatta a palesztinok panaszainak orvoslására tett jeruzsálemi javaslatokat. Megígérte, hogy személyesen részt vesz a két ország közötti barátságos mérkőzésen, továbbá arra kérte a FIFA elnökét, hogy akadályozza meg a “sport politizálását”, ami szerinte tönkreteheti a szervezetet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik