Nemzetközi foci

Dárdai: Az igazi munka csak most kezdődik

A bennmaradásért kapott prémiumból mindhárom fiának vesz valamit a Nike-boltban a Hertha edzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a Hertha BSC határozatlan idejű szerződést kínált Dárdai Pálnak, amit a magyar edző elfogadott. Ideiglenes vezetőedzőként elvégezte a rábízott feladatot, és benntartotta a berlini együttest a német Bundesligában. Ennek jutalma az új megállapodás, amit a felek másfél nap alatt kötöttek.

A Bild hosszú interjút közölt a Hertha magyar vezetőedzőjével. A német lap szerint ezzel a megállapodással már minden jobb lesz a fővárosiaknál.

– Elég gyorsan ment a megegyezés. Hogy zajlottak a tárgyalások?
– Komplikációk és tanácsadók nélkül zajlott minden. Michael Preetz-vel már hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatot ápolok, ami a kölcsönös bizalmon alapszik. Mindketten elmondtuk a saját elképzeléseinket, véleményünket, és másfél nap alatt meg is találtuk a közös nevezőt.

– Állandó szerződése van, mint vezetőedző, és ha valami nem működik, akkor ismét az utánpótlásban dolgozhat tovább…
– Ez a konstrukció egyedülálló és tökéletes mindkét fél számára. Nagyon jó ötlet volt a vezetőségtől, hiszen ha jól csinálom a dolgomat, akkor megy tovább minden, ha nem, akkor ismét az utánpótlásban dolgozhatok. Semmivel sem akarom károsítani a klubot, ha esetleg nem lesznek elégedettek a munkámmal. Itt mindig is jó pénzt kerestem és minden támogatást megkaptam. Örülök, hogy Berlinben élhetek, és egy olyan klubért dolgozhatok, mint a Hertha, amit nagyon szeretek.

– Hogy érzi magát az új szerepkörében?
– Ez nagy megtiszteltetés, de minden maradt a normális kerékvágásban. Már itt élek húsz éve, ezért ebből a szempontból nem sok minden változott. Minden ugyanolyan, mint akkor, talán csak az öltözők újultak meg. Továbbra sem fogok hátradőlni, az igazi munka csak most kezdődik.

– Kapott azért prémiumot, hogy benntartotta a Herthát? Mire költi?
– Igen, tisztességes prémiumot kaptam az elmúlt szezonért. A fiaimmal már megbeszéltem, hogy elmegyünk a Nike egyik boltjába, és mindhárman választhatnak valamit.

– Milyen tervei vannak a Herthával?
– Először is a nyáron megfelelően felkészülünk a következő szezonra, ami megkönnyítheti majd a dolgunkat. A legfontosabb az lesz, hogy minél hamarabb érjük el a kritikus negyven pontot a bajnokságban. Ha ezt teljesítjük, utána újra lehet gondolni a lehetőségeinket, és tervezni a továbbiakat.

– Hány új játékos fog érkezni?
– Először felmérjük, hogy milyen posztokra, milyen játékosokra van szükségünk. A vezetőség pontosan tudja, mit akarok, de ez is csak pénzkérdés.

– Most tizennégy napig a magyar válogatottal készül majd. Hogyan tud így tervezni a Herthával?
– Mindent tudni fogok, ami történik a csapat körül, hiszen folyamatosan kapcsolatban leszek Michael Preetz-vel. Csütörtökön már tárgyaltunk is Sami Allaguival, mert komolyak a terveink vele. Ő egy igazi csatár, pont olyan játékos, amilyenre szükségünk van.

Olvasói sztorik