Nemzetközi foci

Dárdai tényleg határozatlan idejű szerződést kapott

A magyar válogatott szövetségi kapitányának berlini megállapodása valóban nem meghatározott időtartamra szól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Dárdai Pál aláírta a vezetőedzői kinevezéséről szóló szerződést a Hertha BSC csapatánál.

– Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk! – írta a Twitteren pénteken Michael Preetz, a berlini klub menedzsere.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, 39 éves Dárdai februárban vette át – megbízottként – a Hertha BSC irányítását Jos Luhukaytól, és végül sikerült teljesítenie a célt, benntartani a csapatot a Bundesligában. Az együttes ugyan az utolsó hét bajnoki mérkőzésén nem tudott győzni, de így is megszerezte a 15. helyet, jobb gólkülönbségével megelőzve az osztályozót játszó Hamburger SV-t. A berliniek 35 ponttal zártak, a következő szezonra a 40 pont megszerzése és a kupában a harmadik forduló elérése a célkitűzés.

Az egyesület a szerződésről annyit közölt, hogy határozatlan időre szól és tartalmazza, hogy sikertelenség esetén Dárdai újra a klub utánpótlásában kap szerepet.

– Számomra ez a bizalom jele – mondta ezzel kapcsolatban a magyar szakember, akinek segítője továbbra is Rainer Widmayer lesz.

– Nagyon örülünk, hogy a közös munka tovább folytatódik. Mi a kezdetektől ezt szerettük volna – fogalmazott a kétnapos tárgyalássorozat végén Michael Preetz.

A Bild csütörtöki értesülése szerint Dárdai fizetése az eddigi havi 10 ezer euró helyett a jövőben évi 600 ezer euró (184 millió forint) lesz.

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, és játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik. Tavaly szeptemberben vállalta el – akkor az év végéig – a magyar nemzeti csapat irányítását, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat zárultáig szóló szerződést kötött a magyar szövetséggel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!