Nemzetközi foci

Dárdai még nem hosszabbított

Egyelőre nem írt alá új szerződést a német Hertha BSC csapatával a magyar vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Dárdai az egyesület keddi közgyűlése után elmondta: szerdán tovább egyeztet jövőjéről a klubnál.

A tréner Jos Luhakayt váltva február elején került a bennmaradásért harcoló csapat élére. A berliniek a szombati zárófordulóban 2-1-es vereséget szenvedtek a Hoffenheim otthonában, valamint az utolsó hét fordulóban csak három pontot szereztek, de ezzel együtt sem estek ki.

– Nagyon nehéz munka volt – mondta Dárdai, hozzátéve, hogy még nem írt alá semmit.

Michael Preetz klubmenedzser a Hoffenheim elleni szombati mérkőzést követően jelezte, hogy Dárdait szeretnék vezetőedzőnek, és Fabian Lustenberger csapatkapitány ugyancsak marasztalta őt – írja az MTI.

A klub keddi közgyűlésénMichael Preetz úgy vélekedett, addig ragaszkodtak Jos Luhukay személyéhez, ameddig csak lehetett, és visszatekintve, a menesztése nem jött túl későn. A reális célt teljesítették, persze, jobb lett volna, ha előbb sikerül biztosítaniuk a bennmaradást. A játékosok jó kondícióban vannak – a Hoffenheim elleni meccset kivéve mindig jobb futóteljesítményt produkáltak, mint az ellenfelek –, és mentálisan is előreléptek. A jobb szereplést a keretet sújtó sérülések is megakadályozták.

Az illetékesek köszönetüket fejezték ki a német vasúttársaságnak (Deutsche Bahn), amely kilenc éve támogatja a klubot, és továbbra is kizárólagos partner marad. Még mindig nincs új főtámogatójuk a berlinieknek, úgyhogy a következő szezon kezdetéig mindenképpen találniuk kell egy partnert, aki illik a klubhoz.

A pénzügyi tervek az új szezonra is rendkívül kiegyensúlyozottak (hiszen Németországról beszélünk): 78,8 millió euró kiadást és 78,4 millió euró bevételt terveznek. A tervezek megvalósításához negyven pontra lenne szüksége a csapatnak, 49.300 fős átlagnézőszámmal, a tévépénz-listán pedig várhatóan a 15. helyre kerülnek majd. Ha sikeresek lesznek, és a tabella felsőházában végeznek, az további 1,3 millió eurót jelent majd.

Leszögezték, hogy továbbra is a Dárdai Pál, Rainer Widmayer edzőpárossal tervezik a jövőt. A magyar válogatott szövetségi kapitánya háláját fejezte ki a szurkolóknak a támogatásért. A közgyűlés előtt a rajongók közös fotókat készíthettek kedvenceikkel, és aláírást kérhettek tőlük – persze, ezúttal is Dárdai volt az egyik legnépszerűbb.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik