Nemzetközi foci

Dárdai nem marad? Elképzelhetetlen!

Ha a magyar edzővel hosszabbítanak, több játékos is távozhat a Herthától, köztük Kalou és Heitinga.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy kedden 18 órától tart szezonértékelést a Hertha BSC vezetősége, amit a klub honlapjais megerősített. A hírek szerint ma több labdarúgó, edző és stábtag sorsa is eldőlhet, sőt a játékosok számára szerdán már elkezdődik a szabadság, de nem mindenki térhet vissza Berlinbe.

A Bild információi szerint egész Berlinben elképzelhetetlennek tartják, hogy ne Dárdai Pál maradjon a csapat vezetőedzője. A klub vezetői is többször hangsúlyozták, hogy meg vannak elégedve a magyar trénerrel.

– Folynak a tárgyalások, és úgy tűnik, elégedettek voltak a munkámmal. Nem látom a jövőt, tehát ha mennem kell, megyek, ha azt akarják, hogy maradjak, maradok. Még nem írtunk alá semmit, majd meglátjuk, mi történik – mondta Dárdai Pál.

Michael Preetz sportigazgató is megszólalt a témával kapcsolatban, és határozott választ adott.

– Szerdáig leülünk Dárdai Pállal és Rainer Widmayerrel, hogy megbeszéljük a koncepciót és a jövőbeli terveket. A két szakember fejében valószínűleg már megvan, kiknek kell távozniuk a csapattól. Az idei szezon előtt is sokat változtattunk a kereten, idén már szerintem nem kell annyit – mondta Preetz.

A német lap felsorolt néhány nevet, akik – ha Dárdai marad – könnyen új csapat után nézhetnek.

A magyar tréner érkezésével Johannes van den Bergh és Ronny sem kapott annyi lehetőséget, mint előtte, ezért nem kizárt, hogy távoznak. Több mint valószínű, hogy a folyton elégedetlenkedő Sandro Wagner sem marad Berlinben. Meglepetésnevek is szerepelhetnek a listán, hiszen könnyen lehet, hogy Salomon Kalou és John Heitinga is a távozás mezejére lép. Ellenük szólhat az is, hogy a Hertha egyik legjobban fizetett futballistáiról van szó.

– Sajnos Salomon Kalou nem a legjobb tudása szerint játszott az idei szezonban. Úgy gondolom, nem szokott hozzá az olyan edzésekhez, amilyenek nálunk vannak. Ha ez a jövőben sem fog változni, akkor nagyon nehéz lesz neki – mondta Dárdai Pál.

Ebből az következik, hogy egy csatár szinte biztosan érkezni fog a fővárosiakhoz, de valószínűleg nem ez az egy változtatás lesz a kék-fehéreknél.

Olvasói sztorik