Nemzetközi foci

Dárdai Pál a Sport TV szakértője lesz

Új szerepkörben tűnik fel a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Május 30-án új szerepkörben mutatkozik be Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és a Hertha BSC vezetőedzője. A Sport TV szakértője lesz a Borussia Dortmund–Wolfsburg Német Kupa-döntőn.

A Német Kupa döntőjét május 30-án a berlini Olimpiai Stadionban rendezik meg, ott, ahol Dárdai Pál csapata játssza hazai mérkőzéseit. A Berlinben élő szövetségi kapitány elfogadta a Sport TV felkérését, és a helyszínen csatlakozik Faragó Richardhoz szakkommentátorként.

A fináléban a kupa elődöntőjében a Bayern Münchent búcsúztató Borussia Dortmud és a Bundesligában dobogós, az Európa-ligában negyeddöntőig jutó Wolfsburg vív meg. Jürgen Klopp, a BVB vezetőedzője ezen a meccsen búcsúzik el a fekete-sárgáktól, akikkel a hetedik trófeájára hajt, hiszen 2008-as kinevezése óta két bajnoki címet, három (ebből egy nem hivatalos) szuperkupa- és egy kupagyőzelmet szerzett.

A magyar szövetségi kapitány mindkét csapatot és az azokat irányító mestereket is kiválóan ismeri. A szezon során meccselt ellenük. Játékosként nyolcszor lépett pályára tétmérkőzésen Jürgen Klopp által irányított csapat ellen (Mainz és Dortmund), és hatszor játszott úgy, hogy az ellenfélnél (Hannover és Nürnberg) Dieter Hecking volt a szakvezető.

A mérkőzést a Sport2 közvetíti 19.30-tól, a kommentátor Faragó Richard, a szakkommentátor Dárdai Pál lesz.

Olvasói sztorik