Nemzetközi foci

Éppen bennmaradt Dárdai csapata

A Hertha ugyanannyi ponttal zárt a német élvonalban, mint Stieber osztályozót kiharcoló klubja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim ellen szenvedett 2-1-es vereséget a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a német első osztály (Bundesliga) utolsó, 34. fordulójában. A Hertha korán hátrányba került, amit még a csereként beállt Roy Beerens a hajrába érve kiegyenlített, ám erre is volt válaszuk a hazaiaknak. A Dárdai-csapat így az éppen bennmaradást érő 15. helyen zárta a bajnokságot, ugyanúgy 35 pontot gyűjtve, mint a Stieber Zoltánt is soraiban tudó, Schalke 04 ellen 2-0-s győzelmet arató Hamburger SV. Stieber csapata a 16. helyet szerezte meg, ezzel kiharcolta az osztályozó lehetőségét. Stieber és Szalai is csak a kispadon kapott helyet. A Hoffenheim nyolcadik lett.

Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków 45 percen keresztül vezetett a Jagiellonia otthonában a lengyel élvonal 34. fordulójában, a felsőházban, de a 87. és a 90. percben kapott gólok miatt végül 2-1-re kikapott. Honfitársunk kezdő volt és végigjátszotta a találkozót.

A cseh élvonal utolsó előtti, 29. fordulójában Balázs Benjámin kezdőként lépett pályára az FK Teplice színeiben. A meccs viszont nem sikerült jól a csapatnak: 5-1-es vereséget szenvedett a Dukla Praha elleni rangadón. Honfitársunkat a 63. percben cserélték le. Tamás Krisztián már az U20-világbajnokságra készül, így nem lehetett részese együttese, a Slavia Praha sikerének, amely a Hradec Kralove otthonában nyert 1-0-ra.

A bajnok Olimpiakosznak sikerült a duplázás, hiszen a Görög Kupa döntőjében 3-1-re győzött a Skoda Xanthi ellen. Az aranyérmes csapat keretében a kluból távozó Megyeri Balázs már nem kapott helyet.

Cikkünk hamarosan frissül!

Olvasói sztorik