Nemzetközi foci

Szalaiék ellen maradhat bent a Hertha

A Hoffenheim vendége lesz Dárdai csapata; Megyeri kupagyőzelmet ünnepelhet a görög Olimpiakosszal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – A legjobb nyolcért játszanak Futácsék

A holland másodosztály rájátszásának elődöntőjében a Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap a Go Ahead Eagles ellen folytathatja az élvonalért vívott csatáját. A párharcot Vidáék kezdik odahaza.

Futács Márkó együttese, a török Mersin Idman Yurdu a Genclerbirligi ellen zárja a bajnokságot a 34. fordulóban. Ha nem kap ki a csapat, akkor biztosan a legjobb nyolcban végez.

Szombat – Görög Kupa-győztes lesz Megyeri?

A cseh élvonal 29. fordulójában rangadót játszik a Balázs Benjámint is soraiban tudó, nemzetközi szereplésért hajrázó FK Teplice. A hatodik helyezett a hetedik Dukla Praha vendége lesz. Tamás Krisztián már az U20-világbajnokságra készülő magyar válogatottnál van, így nem vesz részt csapata, a Slavia Praha bajnokiján a Hradec Kralove ellen.

A Görög Kupa döntőjében a Xanthi ellen bizonyíthat Megyeri Balázs csapata, a bajnok Olimpiakosz. Megyeriék a meccs esélyesei: az elmúlt nyolc tétmeccsen nem kaptak ki, míg az ellenfél öt találkozó óta nyeretlen.

A lengyel élvonal rájátszásában Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków a Jagiellonia elleni rangadóra készül a 34. fordulóban.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC ellen bizonyíthat a Hoffenheim támadója, Szalai Ádám a német Bundesliga utolsó, 34. fordulójában. A Hertha egy idegenbeli győzelemmel matematikailag is biztossá teheti a bennmaradását. A Stieber Zoltánt is soraiban tudó Hamburger SV az életéért küzd: a kiesőhelyen álló együttes az Európa Liga-csoportkör biztosításáért pályára lépő Schalke 04-et látja vendégül. Ha kikap a Hamburg, biztosan kiesik.

Vasárnap – Éremmel búcsúzhat Leandro

Az osztrák első osztály utolsó előtti, 35. fordulójában a Gulácsi Pétert is soraiban tudó Red Bull Salzburg a Simon Attilát javarészt mellőző Wolfsberger AC-t fogadja. Gulácsiék már egy döntetlennel is biztosíthatják bajnoki címüket.

A ciprusi első osztályban a Fradihoz igazoló Leandro de Ameidát a legutóbbi fordulóban búcsúztató Omonia Nicosia az Apollon Limasszol vendége lesz. Az utolsó, 32. fordulót rendezik ezen a hétvégén: ha Leandróék nem kapnak ki, akkor biztosan dobogón végeznek.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj a Henan Constructiont fogadja a kínai első osztály 11. fordulójában. A Jataj rossz formában van: mindössze egy győzelemmel áll kilenc meccs után, legutóbbi négy bajnokiján ráadásul csak egy pontot gyűjtött.

A bajnoki címre hajtó, Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató Lech Poznan a Lechia Gdansk vendége lesz a lengyel élvonal 34. fordulójában.

A német másodosztályban vasárnap rendezik az utolsó, 34. fordulót: Simon Krisztián kiesés elől menekülő csapata, az 1860 München a feljutásra hajtó Karlsruhe elleni győzelmével biztosíthatja másodosztályú tagságát. Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a Korcsmár Zsoltot is soraiban tudó Greuther Fürth-t fogadja – Kalmár nélkül, ugyanis ő is tagja az új-zélandi U20-as vébérajtra készülő válogatottnak.

Kovács Péter klubja, a norvég Strömsgodset az elmúlt három bajnokiján egyetlen pontot gyűjtő Haugesundot fogadja a bajnokság tizedik fordulójában.

Az orosz első osztály utolsó előtti, 29. fordulójában a dobogóról lecsúszó Dinamo Moszkva – Dzsudzsák Balázs csapata – a kiesés ellen egyre kilátástalanabb harcot folytató Arsenal Tulát fogadja.

A román első osztályban is az utolsó előtti fordulót rendezik: a 33. körben Nagy Olivér együttese, a sereghajtó Ceahlaul Piatra Neamt a dobogóért harcoló CSU Craiovát fogadja. Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi a Pandurii Targu Jiu vendége lesz.

Magyar idő szerint hajnali négy órakor kezdődik a Németh Krisztiánt is soraiban tudó Sporting Kansas City bajnokija. Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában szereplő együttes a Seattle Sounders otthonába látogat.

Hétfő – Vidáék az élvonal kapujában

Már hétfőn lejátsszák a holland bajnokság osztályozójának visszavágóját. Ahogy arról szó volt, Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap a Go Ahead Eagles ellen mérkőzik az elődöntőben.

A svájci bajnokságban hétfő délután rendeznek teljes fordulót: a 35. körben a Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion az ezüstérmes Young Boys-t fogadja, míg Vadócz Krisztián csapata, a Grasshoppers a liechtensteini FC Vaduz otthonába látogat.

Olvasói sztorik