Nemzetközi foci

Dárdai: megkönnyebbülés és vörösbor

Berlinben kedden hivatalosan is bejelenthetik, hogy továbbra is a magyar edző irányítja a csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint az ismert, Dárdai Pál teljesítette küldetését, és benntartotta a német élvonalban a Hertha BSC-t. A fővárosiak az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek a Hoffenheim otthonában, így a sorsuk a többi csapat kezében volt, de az eredmények nekik kedveztek. Több mint valószínű, hogy a magyar tréner irányítja majd a csapatot a következő idényben is, akkor pedig saját maga alakíthatja ki a keretet, és nem arra kell majd koncentrálnia, hogy menteni tudja a menthetőt.

A Berliner Zeitungleírja, hogy Dárdai februárban nagyon nehéz időszakban vette át a csapatot, amikor a 17. helyen állt. A jelenlegi bére még a junioredzői fizetése, de ez nagyon hamar megváltozna, ha hivatalosan is kinevezik a Hertha vezetőedzőjévé.

– Nem kínálom magamat a vezetőknek, ők döntsenek a helyzetről. Az utolsó meccsen kikapott a csapat, de sikerült elérni a célunkat, ami a bennmaradás volt. Ez nagy megkönnyebbülés mindenkinek, ezért majd a napokban kinyitok egy üveg vörösbort. Nagyon boldog vagyok, hogy kiharcoltuk az élvonalbeli tagságot, de mint edző, és mint sportember utálok veszíteni – mondta Dárdai Pál.

Fabian Lustenberger csapatkapitány is beszélt az utolsó meccsen átélt nehéz pillanatokról.

– Az edzői stáb és a szurkolók folyamatosan figyelték a rivális csapatok eredményeit, nehogy véletlenül a veszélyzónába csússzunk. Nagyon kimerültek voltunk a végső sípszó után, de nagyon örültünk. Ez egy nagyon hosszú, kemény szezon volt, de sikerült elérnünk a célunkat. Az, hogy ezt hogyan sikerült, az néhány nap múlva már senkit sem fog érdekelni – mondta Lustenberger.

A fővárosi lap úgy tudja, a Herthánál kedden értékelik a szezont, és azután hivatalosan is bejelenthetik, hogy Dárdai Pál maradt a csapat vezetőedzője.