Nemzetközi foci

Megegyeztek! Dárdai marad a Hertha edzője

A magyar tréner aláírta szerződését - egyes német források szerint határozatlan időre, mások szerint egy évre lesz a berliniek vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

Dárdai Pál pénteken hivatalos keretek között aláírta szerződését a Herthával. A klub Twitter-oldalán is megjelent az információ, fotó és videó is látható az aláírásról.

Korábban írtuk:

Ez a hír minden Hertha-rajongó szívét megdobogtatja: a Bildcsütörtök este megtudta, hogy megszületett a megegyezés Michael Preetz és Dárdai Pál között a szerződéshosszabbításról, tehát a következő szezonban is honfitársunk lesz a Bundesligában szereplő berlini csapat vezetőedzője.

Különlegesség, hogy Dárdai határozatlan idejű szerződést kap, ami még sosem fordult elő a Hertha történetében. Ezzel egyrészt nagyon komoly bizalmat szavaztak a magyar trénernek, másrészt a Hertha nem vállalt nagy pénzügyi kockázatot. Igaz, a mai aláírással egy időben megjelent olyan információ is, hogy csak egy évre szól az új szerződése – és ha leváltják, marad a klubnál utánpótlás-edző.

A korábbi szerződése szerint utánpótlásedzőként és koordinátorként 10 ezer eurót kapott havonta, a következő szezonban felnőtt vezetőedzőként körülbelül 600 ezret keres majd összesen. Ha esetleg távoznia kell az első csapat éléről, a szerződése nem szűnik meg, ismét az utánpótlásban kap szerepet, és a bére csökkenni fog, tehát a klub megtakarítja a végkielégítés összegét. Ha viszont a fiatal, tehetséges edző sikeres lesz, a berliniek sokáig meg tudják tartani.

Ezzel a helyzettel tehát mindkét fél nyer!

Emlékeztetőül: Dárdai csak két héttel ezelőtt kapta meg az edzői pro licencét. A karrierjét úgy tervezte, hogy csak négy év múlva lett volna a Hertha edzője, de az események máshogy alakultak. Tavaly szeptemberben kinevezték a magyar válogatott szövetségi kapitányává, idén februárban pedig a Hertha megbízott vezetőedzőjévé. Dárdai mindkét feladatot sikeresen látja el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik