Nemzetközi foci

FOTÓ: gyönyörű helyen edzenek a magyarok

Két tréninggel folytatódott a magyar U20-válogatott felkészülése a – mieink számára – hétfőn rajtoló világbajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A délelőtti foglalkozás programjában elsősorban futás, majd a párharcok gyakorlása szerepelt, délután pedig a taktikai elemek rögzítése volt a középpontban. A magyar csapat ezúttal már a Taranaki Stadion melletti edzőpályán gyakorlatozhatott Bernd Storck sportigazgató vezetése mellett. A napi feladat ezzel nem fejeződött be a játékosok számára, akik a vacsora után az ellenfelek mérkőzéseinek elemzését tekintik meg.

A létesítmény, ahol mindhárom magyar vonatkozású csoportmeccset rendezik, elsősorban rögbi-meccseknek ad otthont, és alapvetően 22 ezer ember befogadására alkalmas, de a FIFA-szabályok nem teszik lehetővé a kapu mögötti, álló szektorok megnyitását a helyi szervezők számára, így maximum 11 ezer ember válhat jegyet a hétfői „kettős rangadóra”. A mieink mérkőzése előtt itt rendezik a csoport másik összecsapását, a Nigéria–Brazília meccset is.

A belépők helyi viszonylatban olcsónak számítanak, 19 új-zélandi dollárt kérnek a jegyekért, ez kevesebb mint négyezer forint, a gyerekjegyek ára tíz dollár. A szervezők elmondása szerint ötezer jegy már elkelt. A lelátón lesznek magyarok is, hiszen a szövetség munkatársai hetek óta kapcsolatban vannak a helyi közösség tagjaival annak érdekében, hogy minél több honfitársunk a helyszínen tekintse meg a magyar válogatott mérkőzéseit.

Az E-csoport többi csapata is megérkezett közben. Nigéria együttese már kedd óta Új-Zélandon tartózkodik, csütörtökön délután pedig Brazília és Észak-Korea is elfoglalta szállását New Plymouthban – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik